15-10-2011                                                                        Koekoek                                             Door: Wilco

Op deze mooie zonnige dag gaan we naar de polder, al is het nog wel Overijssel . Radio Koekoek is bezig zijn marathon te houden op de 104.00 MHz

 

Voordat we bij het station zijn, zie ik in een weiland een grote mast staan van ruim 75 meter hoog met erin 4 gepiekte antennes. Daaronder staat een paardentrailer met de zender die goed is voor 4 kW, volgens het team.

 

We gaan niet naar de zender maar rijden er langs. Dit is een beeld dat je steeds vaker ziet door het nieuwe beleid van AT. Zender en studio staan van elkaar gescheiden. En zo gaan de marathons gewoon door en wachten we op de volgende gelikte actie van AT om piraten een halt toe te roepen.

 

Piraten maken ze zich er niet druk om en zien alles meer als gedogen net als de Nederlandse bevolking, maar het is een economisch delict. Genoeg gezwetst over het AT, op naar de studio waar we van harte worden ontvangen.

 

TV-Optimod

Het is er al gezellig druk en de muziek is van prima kwaliteit. Een kijkje naar boven op het rek laat ons een soundprocessor zien die eigenlijk voor de TV bedoeld is. Het is een Orban 8282 Optimod TV zonder stereocoder, maar deze staat er los achter, inclusief de RDS.

 

Apparatuur

Voor de muziek staan er verschillende bronnen, uiteraard vinyl waarvoor platenspelers van Numark, type TT1625 voor worden gebruikt. De CD’s verdwijnen in een Numark CDN22. Alle bronnen zijn aangesloten op een Behringer DX2000.

 

We blijven maar eventjes, want de laatste zonnestralen met een aangename temperatuur zijn zeldzaam aan het worden, dus daar ga ik maar van genieten. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl