14-05-2011                                                        Koestal FM                                        Door: Wilco

Voor de tweede impressie van het weekend gaan we naar de grensstreek. Hoewel er Twente in de RDS staat is het toch duidelijk Salland. Een kleinigheid.

 

Geen kleinigheid is de hoeveelheid pech die de jongens de laatste tijd hebben gehad. De laatste tijd ging het elke keer mis. Ondanks dat ze een mobiele mast hadden gooide de gemeente elke keer roet in het eten of anders was het AT wel weer de pestkop voor de luisteraar.

 

En ook deze keer, en de schaal ging nu weer naar AT. Vrijdag kreeg ik telefoon voor weer een poging om een impressie te maken, maar nog geen 2 uur later kreeg ik opnieuw telefoon. “Het hoeft niet meer ze zijn al geweest.”

 

Mondelinge dwangsom

Gefrustreerd ging de zender uit, maar deze ging later weer aan. Het was namelijk een mondelinge dwangsom. In een landje vol regels en wetten een mondelinge dwangsom? Weer wat nieuws, maar gelukkig werkt een rechtstaat zo niet.

 

Zendapparatuur

Het was alweer een tijdje geleden dat ik bij deze groep ben geweest. De mast en zender waren niet moeilijk te vinden. De mast stond op 84 meter met erin 6 breedband antennes met in een paardentrailer een mooie RVR-set goed voor 10 kW en met ruim 50.000 uur op de klok. Na wat rekenen komen we op minder dan 6 jaar dat deze zender in gebruik is geweest in het warme Italië.

 

Studio?

Maar waar bevindt zich de studio? Deze was door AT de dag ervoor al gevonden ondanks dat ze met een straalset werkten, maar voor mij was alleen de optie ‘de ogen de kost geven’ omdat ik het adres was vergeten.

 

Even iets anders

Dat bleek niet zo moeilijk. De pinken waren al los in de weilanden maar er was ook het veel activiteiten in de verte te zien. Bij aankomst waren ze bezig met vliegeren en dat ging niet zo eenvoudig met deze joekel. De kracht van de wind op de vlieger was zo groot dat een volwassen man door de weilanden werd gesleept.

 

Boksbal

Tijd voor een kijkje in de studio waar we eerder zijn geweest en op zich is er niet zoveel veranderd, al is dit niet hun vaste locatie. Maar het gaat niet alleen om het zenden, ook om de gezelligheid. En daarvoor staat er een boksbal

 

Een kleine man slaat keer op keer de hoogste score. De snelheid maakt de punten volgens hem en niet de botte kracht alleen. Al heeft hij de knokkels mooi rood en hij wrijft erover heen om de pijn wat te verzachten.

 

Zo gefrustreerd ze gisteren eventjes waren, al was het denk ik meer balen, zo rustig is het team nu. Het is een mooie hobby en het kan nu allemaal nog.

 

Test

Bijna een traditie: ik moet weer een gehaktbal proeven en met de blikken van het team waag ik het niet om ‘m af te keuren. Bij de eerste hap was die inderdaad heerlijk, maar ik herkende er niet zozeer een echte gehaktbal eruit, meer een voortreffelijke hamburger.

 

Uiteraard is het allemaal gein, de gehaktbal keuring, maar toch hechten ze er waarde aan. De gehaktbal een 6 maar voor het team als openheid een 10.

 

Filmpje Koestal Fm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl