28-10-2011                                                        Radio De Kolkenblazers                      Door: SKH

Dit is reeds de derde keer dat dit team een weekenduitzending houdt en ook de derde keer dat ik er een impressie van maak. Ook nu zorgde dit groepje platenverslaafden ervoor dat het weer een weekend vol avontuur en actie was.

 

Mastlocatie
Een vriendelijke boer uit de omgeving had plaats voor de mast. Een stuk land in de polders van het Lauwersmeergebied bleek uiterst geschikt te zijn. Nou ja, de mobiele mast achter een 4WD-auto had twee meter gereden en zat muurvast.
 

De zender in een container op een ambulance kwam eveneens muurvast te zitten. En verdere auto’s van het team viel hetzelfde lot ten deel. Geen nood, één van de grootste trekkers uit de buurt bracht de oplossing en uiteindelijk is het spul op z’n plaats gekomen.

 

Mast
Nu we toch bij de mast zijn, behandelen we die ook meteen even. Deze uitschuifbare constructie met topbuis had een hoogte van ongeveer 50 meter en in de top hingen 4 gouden breedbanders.
 

De stuurzender was er één van het merk PKB en die voedde een tussentrap van R&S, een zogenaamde VU-lade, en uiteindelijk belandde het signaal in de eindtrap van het merk Prais. Deze stond dit weekend rustig het vermogen van 4,5 kW naar de antennes te sturen.

Straalset
De mast stond niet bij de studio maar ongeveer anderhalve kilometer verder. Vanuit de studio zond dit team het geluid naar de mast. Helaas door de gezelligheid ben ik er niet achter gekomen wat voor straalset dit was.

Studio:
De studio was in een partytent gebouwd in een loods van een bedrijf van twee van de teamleden. Prachtig en heerlijk warm en goed geluidsdicht en een toplocatie voor een geslaagd feest.

In de tent stond een studiomeubel van een lokale omroep die overbodig was en dat meubel bood alle ruimte aan de apparatuur. Eén of ander lichtwondertoverding zorgde voor mooie effecten aan het plafond van de loods, en dat heeft wel wat.

 

Apparatuur
Om te draaien in de ether werden de volgende onderdelen gebruikt: Twee draaitafels van Technics van het type SL 1200 MK2, 3 CD-spelers van Technics van het type SL PS 770, en via de computer het programma Virtual DJ.

 

Een Behringer DX 2000 was het mengpaneel waar alle geluid in werd opgevangen en als lulijzer werd er gebruik gemaakt van een Sennheiser e815S.
 

Processing

Voor de stereo en RDS stond er een eigenbouw waarvan men wist dat het super werkte maar de inhoud bleef onbekend. De spraak werd versterkt door een mooi kistje genaamd Zoomstudio en uiteindelijk stond daar de Warsanis 1401 FM te pronken en te stampen en iedereen die ik gesproken had was het er over eens dat het geweldig moduleerde.

Een geweldig weekend, veel bezoekers en gezelligheid, mensen die languit in de modder hebben gelegen, Nike schoenen die veranderden in klompen en klompen die nu nog in de Waddenzee drijven.

 

Tot slot: AT

Op de zondagochtend toch nog even bezoek van twee medewerkers van het AT, niet om de uitzending te doen stoppen maar ze deden gewoon hun werk. Twee stuks dwangsommen en draai maar lekker door want het zit goed aan de band was hun mededeling, wat wil een piraat nog meer?
 

Bij deze wil ik de Kolkenblazers bedanken voor de mooie dagen, de fijne muziek en de aangeboden koffie, gehaktballen en de vele flesjes drinken, nogmaals top.

 

Bezoekers

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl