21-08-2011                                                         De laser FM                                                      Door: Gup

Vanuit Zuidoost-Groningen was het de beurt aan De laser FM om een weekendje te draaien in de bouwvak. Dit alles gebeurde via de 95.10 MHZ in stereo en RDS. Veel tegenslag heeft het station niet gehad maar wel bezoek van het AT. De conclusie was om door te draaien omdat de brief toch wel zou komen.

 

Mast

De mast bestond uit drie elementen van 12 meter met nog eens 18 meter topbuis met daarin 6 zelfbouw rondstralers met fabrieks koppelbalk.

 

Zender

De eindtrap werd aangestuurd door een Telefunken tussentrap. De DB-eindtrap gaf door omstandigheden maar een kleine 5 kW op de meter. Ondanks het lage vermogen van de zender werden er nog goede afstanden geboekt en de rapportjes kwamen overal weg.

 

Soundprocessing

Het geluid moest voorkomen uit een Behringer DX-1000 met daarop aangesloten slechts een computer. De man achter dit station draaide alleen en kwam tijd te kort om echt met CD’s te gaan draaien. Achter de DX-1000 stond een Omnia 3 FM turbo met een RDS-coder van Katruud. Dit setje werkte prima en klonk uitstekend.

 

Studio

De studio bestond uit een omgebouwde caravan met daarvoor een tent. De studio was van alles voorzien en door het mooie weer konden we overdag gezellig buiten zitten aan de daarvoor bestemde picknick tafels. Kortom was het gezellig en in van alles was voorzien.

 

Op de website van etherpiraten.com werd in een topic lichtelijk geklaagd door de muziekkeuze wat ook meer kwam door het solo draaien en dat die man natuurlijk ook zijn nachtrust nodig heeft. Maar zondag kwam er een gast langs die ook nog even wat plaatjes ging draaien.

 

Dance

Een DJ met dance kon bij dit station nog even wat plaatjes de ether inslingeren. Dan zal dit niet de smaak zijn van de meeste piraten maar er zijn wel veel positieve reacties op binnengekomen. Ja echt waar.

 

Ik wil het station bedanken voor de sapjes en gezelligheid en tot de volgende keer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl