18-06-2011                                                                        MAD                                                                    Door:  Wilco

Vandaag zijn we bij een piraat waar ik eigenlijk liever niet wil zijn. Niet om de personen maar om het geheel. Deze piraat heeft al veel problemen gehad en nog met het Agentschap Telecom. We hebben te maken met een hardnekkige piraat.

 

Op verzoek van de piraat zelf zijn we er toch. Een piraat in hart en nieren en dat kan ik voor de volle 100 procent beamen.

 

Een verzoekje voor…

Tijdens de rit er naartoe nadat ik Twente heb verlaten ga ik richting de mediastad naar MAD en de autoradio staat op dit station. De microfoon wordt opgetrokken met een verzoekje naar het AT. Kortom, ze hebben weer een brief en daar hebben ze er al zoveel van.

 

Moeten we deze impressie wel door laten gaan? Dus ik waag er een SMS aan. Ja hoor, de vis is gevangen en we worden van harte uitgenodigd.

 

Wat bekend is, dat we bij dit station altijd welkom zijn, dus we vragen gelijk maar wat op de foto mag en wat niet, het is duidelijk: alles.

 

R&S-zender

In de studio staat de zware oude R&S-zender van het type R2. Ach je ziet het wel op de foto, deze staat zichtbaar voor het publiek dat er welkom is en buiten de keuken van deze piraat ook de zender willen bezichtigen. De meter slaat vol uit wat betekent meer dan 12 kilowatt.

 

Wat we al schreven: er is weer een dwangsom afgelopen donderdag gebracht en nu alweer in de lucht? Hoe doen ze dat? Ach, een mast verplaatsen is zo gebeurd of is deze impressie voor de brief gemaakt? Het is niet belangrijk, wel belangrijk is dat AT deze details zelf mag opzoeken.

 

Boos?

Is deze zender laaiend op het AT? Nou nee dat valt wel mee. Ze hebben ups en downs maar ze zitten goed in hun vel zolang de zender maar aan kan blijven staan. Hoelang dit achterlijke spelletje gaat duren, weten ze niet. Dat er animo is voor zulke zenders is wel duidelijk. We hebben het over de honderdduizenden luisteraars.

 

We willen het deze keer eigenlijk niet hebben over technische details daarvoor heeft deze zender teveel geschiedenis. Over geschiedenis gesproken: later komen we nog wel een keer terug op het ontstaan van MAD.

 

Inmiddels stromen de vele verzoekjes binnen en loopt de studio gezellig vol. De piraat is druk bezig om de vele verzoekjes klaar te leggen die zijn aangevraagd.

 

Soundprocessing

Ik wil niet teveel in details treden, maar kan toch de processing niet laten ontbreken. Orban is hier het paradeplaatje. Een Orban 8200 staat hier als kopstuk met een Orban 422A als verbreder en de Orban 8200ST als leveler. Maar daar zijn we er nog niet mee want ook Omnia doet mee in dit proces en de stereocoder is een Omnia SG.

 

DJ Wilco on air

Intussen wordt me de microfoon onverwachts onder neus geschoven en een briefje met verzoekjes. Ik kan het niet lezen, want eigenlijk worden mijn ogen minder en heb de leesbril niet bij me. Met hakken en stoten probeer ik aan het verzoek te voldoen. Volgende keer beter met meer licht of een brilletje.

 

We verlaten deze zender eigenlijk met een teleurstelling, want ik heb het idee dat er zo veel meer te vertellen over dit station.

 

Kortom er komt nog een deel van dit station.

 

Filmpje M.a.D.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Te koop. Een nieuwe uitlaat en rijden maar weer voor een jaar, in perfecte staat.

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl