01-01-2011                                        Nieuwjaarsteam                                 Door: Ruud

Op bezoek bij het Nieuwjaarsteam vanuit het midden van Gelderland. Ze draaien  op de dagen dat de 3-meterband bommetje vol zit.

 

Het team draait met een mobiele kantelmast van ongeveer 35 meter hoogte. In de mast hangen vier gepiekte ross antennes die het signaal weg moeten sturen de Gelderse weilanden in.

 

Zender

Het vermogen van dit weekend was 1800 Watt uit een Elenos T2000, met daarvoor een stuurzender van het merk Suono. Dit alles stond afgesteld op 95.9 MHz.

 

De studio was ondergebracht in een feesttent die tegen een loods was geplaatst. Daar aangekomen was het feestelijk aangekleed. En niet te vergeten een grote kachel en die was ook wel nodig. Buiten was het onder het vriespunt, maar binnen heerlijk warm.

 

Apparatuur

De apparatuur stond opgesteld op een autobrug, mooi overzichtelijk. Veelal werd er van de computer gedraaid, maar ook waren er twee CD-spelers aanwezig om de zilveren schijfjes in af te spelen.

 

Het mengpaneel was van het merk Behringer. Er was ook een soundprocessor-setje van Behringer aanwezig, maar die moest helaas er tussen weggehaald worden. Ze kregen niet de juiste instelling. De stereocoder was een eigenbouw.

 

Inbeslagname

De bedoeling was om door te draaien tot en met 2 januari in de kleine uurtjes, maar helaas kwam op 2 januari om 18.30 uur AT’er Theo Brouwer met een aantal blauwpetten vroegtijdig een einde maken aan het gezellige weekend.

 

In beslag genomen zijn de Suono-stuurzender en de eindtrap van Elenos.

 

Het team heeft laten weten dat binnenkort zeer zeker weer te beluisteren zijn op de 3-meterband.

 

Succes in de toekomst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl