05-11-2011             Piraten Combinatie Broekland                           door: Ruud

 

Het is zaterdag 5 november, een stralend zonnige dag, en dat in november. De mensen van Piraten Combinatie Broekland hebben er dus mooi weer bij dit weekend.

 

Vrijdag is dit team begonnen met een driedaagse marathonuitzending en ze gaan door tot zondagavond tot de klok van 0:00 uur, dit alles op de 104.00 FM. 

 

Feestzaaltje

Voor dit weekend hebben ze een schuur leeggehaald en omgebouwd tot studio en feestzaaltje, wat er mooi en gezellig uitzag. Een mooie DJ-hoek, een bar voor de nodige drankjes en hapjes en her der statafels.

 

Mastje

De mast staat een eind verderop, vandaar ook dat de foto's zijn gemaakt op afstand. Hij staat op een hoogte van 65 meter met daar bovenin 6 breedband dipolen die glimmen in het zonnetje.

 

Bij de mast staat ook de zender, een  Elenos T15.000 met daarvoor een zender van het merk RVR. Het vermogen staat dit keer op 14.000 Watt.

 

Apparatuur

Er wordt veelal gedraaid van de zwarte schijfjes, die dan ook in vele koffers aanwezig zijn, Hiervoor staan er twee draaitafels van het merk Reloop, type RP 2000 mk2. Voor de enkele Cd's en jingles is er een dubbele Cd-speler van het merk JB Systems.

 

Dit alles gaat naar een schuivenapparaat van Dateq, en wel het bekende type de Apollo. De vele Sms'jes kwamen binnen via de PC en er stonden vele berichten op de monitor. Rapportjes kwamen dan ook van ver, zelfs nog bij de grens van België.

 

Qua soundprocessing stond er onder andere een Symetrix, Combinator en Edison, en het setje stond mooi afgesteld.

 

AT

Op vrijdag heeft het station nog bezoek gehad van het welbekende busje met daarin de heren Brouwer en Nijland van het AT. Nadat die foto's hadden gemaakt en ze een kopje koffie genuttigd hadden, zijn ze weer vertrokken met de woorden: de brief komt pas na het weekend.

 

Succes in de toekomt en tot een volgende keer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl