19-03-2011                                                                              P.C.B.                                                   Door:  Joery

Even weer een impressie van mijn kant. Het is een tijdje rustig geweest met marathonuitzendingen in Salland, maar het seizoen is weer geopend.

 

We zijn vandaag bij de PCB, oftewel Piraten Combinatie Broekland. Een 8-koppig team met een uitzending voor de Kôle Kermse die het afgelopen weekend hier was. Elk jaar draaien de jongens een paar dagen voor de Kôle Kermse aan.

 

Mast

Toen ik aan kwam rijden zag ik in de verte al een grote mast staan. De mast was op papier goed voor 60 meter. Bovenin de mast hingen 6 breedbandige dipolen.

 

Studio

Een schuur op een achteraf weggetje werd gebruikt als studio. Niet te veel poespas, gewoon een paar dekzeilen en meer niet. Warm was het er zeker, maar dat mag ook wel met dit soort temperaturen.

 

Probleempje

Het team gebruikte een Katruud Pira 32 voor de stereo en RDS. Tijdens de eerste dag kregen de jongens melding dat de piloottoon van de stereo te hard stond. Nadat deze teruggedraaid was, kwam het stereo-effect er op één of ander manier niet meer goed door. Deze bleef daarom dus maar uit.

 

Soundprocessing

Op rij van boven naar beneden stond er een Symetrix-422 als leveler,  daaronder stond een Edison voor de stereoverbreding. Onder de Edison hing een Behringer Combinator. Een setje dat lekker kalm afgeregeld was.

 

Vinyl

Ja dat was er in grote getale. Er werd namelijk alleen van vinyl gedraaid en heel  af en toe van de computer of CD voor een verzoekje.

 

Zendinstallatie

Ja die loog er niet om. Een 1 kW van RVR stuurde de Elenos T 15000 aan. Een beetje vermogen stond er met die forse eindtrap dan ook op de antennes en dat werd in heel Nederland opgemerkt. Toen ik er was werd er uit Amsterdam, Rotterdam en uit die buurten gebeld dat ze luid en duidelijk te ontvangen waren.

 

Hoeveel vermogen de kast gaf, was niet precies bekend. Officieel gaat hij tot 15 kW, maar de metertjes van de Elenos-eindtrap hadden geen zin om deze informatie te tonen.

 

Bedankt voor de gastvrijheid en hopelijk tot ziens.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl