20-08-2011                                                                        PCDK                                                    Door: Wilco

Nadat we eigenlijk veel te lang bij de vorige piraat zijn gebleven, gaan we op bezoek bij Toy Boys, of juist niet?

 

Nee dus, want we komen door een dorp waar ook een piraat is gehuisvest en bezig is met een marathon. Deze piraat staat niet op mijn impressielijst, maar ik wil even kijken bij deze jongens. Toy Boys schuift even naar beneden op de lijst.

 

Camera mee?

Dat is het mooie van piraten: je bent altijd welkom met of zonder camera.  Hoewel we eerder een impressie hebben gemaakt bij dit station blijft de camera voorlopig in de auto. Iedereen kan zich weer bedenken maar dat blijkt niet het geval. We zijn van harte welkom.

 

Na 2 jaar afwezigheid bij dit team zie je veel veranderingen, en bovendien zijn ze ouder geworden. Rust en professionaliteit heersen er. Maar ik heb haast en haast is iets dat ik eigenlijk niet wil hebben tijdens een impressies, maar soms moet je.

 

Legale party

Dit team zit legaal, althans met het feest. Een paar jaar geleden zou het feest worden verstoord door een milieubeambte en sindsdien is het een legale party waardoor je alles ook beter kunt aankleden,  zoals het licht. Daar zijn ze dan nu ook volop mee bezig. Het heeft eigenlijk meer voordelen dan nadelen.

 

Zender

Maar hier is daarom geen zender aanwezig. Die staat elders maar of deze van hen is, is nog maar de vraag. Wel komen we te weten dat er een oude R&S-zender staat, goed voor een vermogen van 10 kW met in de mast 3-sterrenantennes. Zes stuks en ze hangen op een hoogte van 83 meter.

 

Apparatuur

Het lijkt of het vinyl steeds verder in opmars is bij piraten, maar het kan ook regiogebonden zijn. In elk geval wordt hier wordt voornamelijk van vinyl gedraaid en wel van 2 platenspelers van Technics de SL1210mk2 met ertussen in een Dateq Apollo.

 

Voor de processing staat er een Omnia 3FM-t.

 

Nadat we nog even een kijkje gaan nemen hoe het jonge grut bezig wordt gehouden op echte minibikes en crossmotoren ga ik verder naar station nummer 3.

 

PCDK bedankt voor de uitleg en de aangeboden fris.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl