10-08-2011                                                                        PCK                                                                      Door: Wilco

Nadat we Twente hebben verlaten komen we aan in mijn eigen regio Salland voor een impressie en daarvoor gaan we op bezoek bij de PCK. We komen in de buurt en rijden een bekend piratendorp in waar het gehalte ons kent ons erg hoog ligt. Misschien wel velen malen hoger dan het gemiddelde.

 

Dit blijkt ook wel weer want voordat we er zijn zie ik veel mensen in een tuin bezig met het bestraten van een oprit met voornamelijk…… piraten. Zo vreemd is dat niet want ook in dit dorp is het percentage piraten erg hoog.

 

Mast

Na een leuke babbel te hebben gemaakt gaan we naar het station waar we tenslotte voor zijn gekomen, de PCK. Aan de rand van het dorp staat de mast, geen hoge maar wel een goed werkende met erin 4 gepiekte antennes en alles op een hoogte van zo’n 34 meter.

 

We lopen als eerste naar de zender, een vreemde combinatie, maar dit komt omdat er twee verschillende zenders staan. Doordat de Suono-sturing problemen gaf is er een andere set tevoorschijn getoverd want ze wilden in de bouwvak toch iets meer vermogen hebben.

 

Een RVR Mod PTX30 wordt gebruikt om de tussentrap te voeden die net geen 37 Watt levert om de omgebouwde T1800 op vol vermogen te kunnen stoken. Hij loopt maar op zijn sloffen om uit de T1800 een vermogen van net geen 2 kW te krijgen. En toch draait het erg ver weg. Boven verwachting en dat zonder condities.

 

We gaan kijken in de studio waar de ruimte voor de piraten en de bezoekers ongeveer even groot zijn. Maar daar zijn andere plannen voor, een uitbreiding dus. Gezien de kleine ruimte is het af en toe lastig fotograferen maar dat het ook hier weer gezellig is, is wel duidelijk.

 

Opvallende soundprocessing

We hebben weer een –wat mij betreft- vreemde combinatie van soundprocessors. Een prachtige Orban 8200 staat er als hoofd maar niet alleen, want een Combimaster -oftewel een kopie van de Behringer MDX8000- staat ervoor. Het mag dan vreemd zijn, maar het klinkt allemaal prima.

 

Drie draaitafels

Het mengpaneel is een bekende maar tevens een vreemde uitvoering. Het is een Soundcraft Spirit Es maar dan zonder de bekende blauwe kappen aan de zijkant. Die hebben ze verwijderd om de mixer in te kunnen bouwen waardoor het een heel andere tafel lijkt.

 

Links en rechts staan drie verschillende draaitafels waarvan twee met dezelfde elementen van Tonar Banana. Voor de CD-verzameling staat er een enkel speler van Denon.

 

Wederom een leuk en gezellig team waar we zeker in de toekomst meer van zullen horen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bambi kijken

 

 

® klompenboer.nl