26-02-2011                                                                        PCNM                                                  Door: Wilco

Diverse piraten hebben er de brui aangegeven door het beleid van AT en ook PCNM oftewel Piraten Combinatie Nieuw Moscou stopt ermee.

 

Maar niet vanwege het AT of misschien indirect ook wel. Een aantal teamleden stopt ermee waardoor de kosten te hoog worden. Stoppen zonder een laatste uitzending gaat niet dus vandaar dit weekend een marathon van het station.

 

Zendmast

Voor de laatste keer wordt de 47 meter hoge zendmast omhoog gezet. Het is een oude brandweerladderwagen, die nu te koop staat. Het antennesysteem bestaat uit 4 CTE-breedbandantennes en tevens een CTE-koppelbalk.

 

Problems

Donderdagmiddag na veel problemen zowel met zender als de processing is het team van start gegaan met de allerlaatste uitzending. Eerst liet de stuurzender het afweten en die is vervangen door een Suono-sturing.

 

Processing

Daarna was het één en al brom in de processing van Break-Away. Een tweede PC werd aangesloten maar nog steeds brom. De oplossing werd gevonden in een andere processing en wel de DSPX-FM.

 

Het wordt tijd dat het aggregaat dat ver in het land staat wordt bijgevuld. Dit aggregaat heeft genoeg vermogen maar is niet geïsoleerd en produceert veel herrie. Doordat hij ver weg staat is het acceptabel voor de slapende buren.

 

Zender

Het aggregaat moet de 5 kilowatt eindtrap van RVR voeden met een Suono stuurzender, de ESVA. Daartussen een eigenbouw tussentrap met een enkele mosfet.

 

Ondanks dat de temperatuur voor de tijd van het jaar weer wat hoger zijn, heerst er een frisse wind dus tijd voor de kachel in de studio.

 

Apparatuur

Twee verschillende platenspelers staan er voor het vinyl maar de momenteel draaiende piraat maakt gebruik van CD’s die verdwijnen in losse spelers van Sony.

 

Het mengpaneel is een Phonic, type MU1822U, en misschien was dit het probleem van de brom in de processing. Ik zal het niet weten want het team heeft de uitzending zondagnacht succesvol afgesloten.

 

Studio blijft

De studio gaat niet weg omdat er vele dagen gebruik van gemaakt wordt door de lokale gemeenschap. Het heeft en blijft een sociale functie behouden voor de vriendenkring, maar nu zonder zender.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl