24-09-2011                                                        PCV                                                      Door: Wilco

Nadat we de ochtend de voeten tot aan de enkels toe hebben versleten door het slenteren op de radiomarkt gaan we vanmiddag op bezoek bij de PCV. En wel rond een uur of 2. Of toch niet?

 

Nee, ik doe eerst een oude lullendutje maar deze verandert in een diepe rust zodat ik rond half vijf wakker wordt. Dus dan maar met een half slaperige kop naar Vroomshoop want het team heet niet voor niks Piraten Combinatie Vroomshoop.

 

Piratennest

Dit Twents dorp staat al uit de jaren van weleer bekend als piratendorp. Hoewel het behoorlijk is uitgedund zijn de genen nog niet verdwenen. De Starsky Radio, Polderboer en lady, Twente Express en de makkelijkste naam om uit te spreken, Hoenoemelonoels Bar, vormen deze piratencombinatie met uiteraard de rest van de bende.

 

Gedooggemeente

Een gedooggemeente lijkt het hier wel en de bevolking heeft een hoge tolerantiegrens. Het lijkt dat hier meer kan en mag dan in andere plaatsen. Bij aankomst zit het publiek half op straat gezellig met elkaar een biertje te drinken en voor de allerkleinsten staat er een ijscowagen met onbeperkt gratis smikkelen.

 

Studio

In de studio is het wel anders. Daar is meer rust maar wat dat is niet verwonderlijk. Met de laatste zonnestralen van de nazomer wil iedereen buiten zijn, maar de dienstdoende piraat staat heerlijk zijn plaatjes te draaien. Deze piraat komt me wel heel bekend voor. Het is mijn overbuurjongen. Vol trots laat zijn vader het hele spul zien.

 

Nog meer moois vinden we achter buiten de studio waar een ware bar is er gebouwd alsof je in een plaatselijk café komt, maar dat is hier niet het geval. Terug naar de studio -want daar komen we uiteraard voor - wordt de meeste muziek van vinyl gedraaid maar er verdwijnen ook wel CD’s in de spelers.

 

Aparte soundprocessing

Wat apart is de processing. Veel heb ik al gezien maar niet deze processor. Het is een Aphex Fm Pro 2000 met een TC Electronics Finalizer ervoor en als mengpaneel staat er een Dateq LPM 7,3.

 

Mastje kijken

Voor de mast moeten we een stukje rijden maar dan komen we op de plek waar het mooie exemplaar van 60 meter staat. Erin hangen zes twee-elements breedbandantennes. De zender staat -hoe kan het bijna anders bij piraten- in een paardentrailer en is goed voor 11 kW op de klok. Het gaat om een Elenos T10.000.

 

Na de rest van de middag vol met gezelligheid gaan we rond 19 uur huiswaarts met de agenda weer vol met impressieaanvragen.

 

Filmpje PCV 

 

 

 

 

 

 

 

 

\

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik voor de link op foto.

 

® klompenboer.nl