18-06-2011                                                                        PTV                                                                       Door:  Wilco

Voor de derde keer zijn we bij PTV, Piraten team Volte. Alleen deze keer met wat bijzonders, uiteraard een impressie van het team, maar ook een ballonvaart en een paraglidevlucht van een half uur voor mij.

 

Helaas zijn de weersberichten zo slecht dat het hele ballonvaartgebeuren is afgeblazen net als de paraglidevlucht.

 

Ach ja, natuurlijk is het jammer maar onnodige risico’s moet je niet willen nemen en dat doen ze dan ook niet. We houden ons daarom bezig met de zendmarathon van het team.

 

Koppelbalk on fire

Bij aankomst is het duidelijk dat er problemen zijn, maar wat eigenlijk? Hier komen we snel achter, want de koppelbalk is eruit gefikt. Hoe dat kon gebeuren is me niet duidelijk. We gaan namelijk niet naar de zendlocatie die een eind verder is gelegen.

 

Gastvrij is het team, enorm. Je voelt je snel thuis op deze Twentse graslanden waar alleen de tent staat met een aggregaat.

 

Aggregaat

Het aggregaat is een oudje uit het Engelse leger en stamt uit 1976 en levert een vermogen van 40 kVA en is in prima conditie door eigen beheer. Ook in eigen beheer is de toiletwagen. Netjes op een klein detail na eigenlijk en dat voor één keer per jaar uitzenden. Maar hij gaat de verhuur in als hij totaal is opgeknapt.

 

We gaan de tent in en gelijk word ik getrakteerd op een koele jongen maar helaas moet ik nog rijden dus we beperken ons hierin want ruim onder de norm is het beste.

 

Apparatuur

Achter in de tent staat de studio waar het allemaal afspeelt. Een nieuw Behringer DX2000 mengtafel staat er om alle bronnen te mixen waaronder de 2 draaitafels van HET, type HT-910G, met Numark elementen, CD’s zijn ook geen probleem en die verdwijnen in de lade van de XXL CDX-10 spelers. Af en toe wordt een MP3 gebruikt doormiddel van het programma BPM.

 

Processing

Tijd om de processing op te zoeken, maar er is niets te vinden onder of achter het schap. Ik keek er overheen, want Breakaway Asio wordt gebruikt. Vorig jaar gebruikten ze de versie die een vertraging geeft, maar bij de Asio-versie ontbreekt die.

 

Zendapparatuur

De mast staat op een plek waar we niet naar toe gaan maar vragen we uiteraard wel naar de details. De masthoogte is 45 meter en de zender die wordt gebruikt is een Suono-stuurzender met een eindtrap van Elenos, de T5000 die momenteel 5,2 kW geeft.

 

Vier antennes van de 3-sterrenparade worden gebruikt en de tweede koppelbalk nadat de eerste eruit is gefikt is nu een fabrieks. De vorige was een eigenbouw.

 

We verlaten dit station helaas zonder luchtvaart maar wel met een goed gevoel. Tot de volgende keer. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl