10-12-2011                                                                        Plankgas                                             Door: Wilco

Het is zaterdagmiddag en nadat we eerst een filmploeg thuis hebben gehad gaan we samen naar station Plankgas vanuit Salland. De 104 MHz is de frequentie dit weekend althans totdat AT de dam op reed, misse boel dus.

 

Goedgekeurd door AT

Nou dit viel mee, de zender hoefde niet eens uit en de brief zal over enkele dagen wel komen. Na een bijzonder goed gesprek te hebben gehad met de heren Nijland en Van Essen werd een kijkje genomen in hun auto. Om te zien of er ook storing was van de zender. En na wat speurwerk werd alles goed bevonden, geen storing dus.

 

Ga maar lekker door jongens

Nee, de uitzending hoefde niet gestaakt te worden, wat eigenlijk ook wel weer vreemd is maar dit kerstgeschenk nemen ze maar al te graag aan. Nu zou je zeggen lekker doordraaien tot de brief maar dat was voor die tijd niet de opzet en nu ook niet. De zender gaat maandag uit wel iets later dan gepland vanwege het prachtige geschenk.

 

De heren van AT gaven nog wel even hun mening over het huidige beleid en de mediahype. En nee hier zijn ze zelf niet zo blij mee maar ze worden gestuurd van hogerhand.

 

We gaan de studio in die zich in een tent naast een kapschuur bevindt. Eigenlijk een aparte ruimte, maar ook weer niet, want met een touwtje wordt de hele zijkant omhoog getakeld en er is één ruimte.

 

Apparatuur

Op een verhoging bevindt zich de apparatuur en die is niet echt veranderd. De oude Behringer VMX1000 staat nog steeds in het midden als mengpaneel. Met twee platenspelers van Dap Audio links en rechts en boven het mengpaneel staat een dual CD-speler.

 

Processing

Ook de processing is gelijk en als kopstuk staat er een MDX8000 met een Symetrix 422 leveler ervoor en ertussen nog een Ultrafex EX3200.

 

Waar is de Telefunken?

Een kijkje bij de mast dan maar om te kijken of de oude Telefunkenkast nog leeft, maar helaas die staat niet meer in de grote aanhanger. Wel staat er een RVR-zender een laag model die 5 kW geeft.

 

De mast is vanwege de harde wind van afgelopen donderdag niet tot volledige lengte uitgeschoven en staat nu op een kleine 55 meter ipv de 65 meter met erin 6 CTE antennes. De wind is nu gaan liggen maar  de mast wordt niet verder omhoog gehesen het gaat mooi zat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl