01-02-2011                                                     Pulle FM                                Door: Remco

Vandaag heb ik de gehele dag geluisterd naar 96.50 MHz en hoorde dat het de laatste uizending was van de Pulle FM uit een dorpje in Zuidwest-Drenthe.

 

Spam

Ook deze piraat heeft de bekende brieven van het AT ontvangen. Twee brieven tegelijk, de voorlichtingbrief en de aangetekende brief dus. Ik was zeer benieuwd waar hij mee draait dus s ‘avonds maar in de auto gestapt om maar eens te gaan kijken bij deze jonge man.

 

Dit station is nog maar net begonnen. De eerste draaidag van Pulle was op 4 november 2010 was. Deze man heeft niet lang van zijn net begonnen hobby kunnen genieten.

 

Solo

Deze piraat doet alles in zijn eentje, dus petje af. Hij draaide deze dinsdag overdag op 96.50 MHz en tegen een uurtje of 5 verhuisde hij naar de 96.70, omdat een andere piraat vast draait op de dinsdagavond. Zeer netjes overlegd tussen 2 piraten en dat mag ook eens gezegd worden.

 

Mast

De mast is ongeveer 21 meter hoog met 2 rossen  erin en afgepiekt op de 96.70 MHz. Verder een nette mast, maar foto’s maken was niet mogelijk want het regende erg hard.

 

Stereo en RDS kwamen van een zwart kasje van het merk RK-audio oftewel een zelfbouwer. Het zag er prima uit en het deed zijn werk ook nog eens goed.

 

Apparatuur

In de studio stonden een Denon dubbele CD-speler voor de zilveren schijfjes. Verder draaide deze piraat met een laptop met BPM-studio voor de MP3-tjes.

 

Tenslotte was er nog een platenspeler van het merk Numark voor de enkele zwarte schijfjes die deze piraat in zijn bezit  heeft. Het mengpaneel is van het merk Behringer DX1000.

 

Soundprocessing

Als soundprocessing heeft deze piraat de beschikking over Behringer Ultrafex pro, een Edison en Phonic Optimizer. Voor de spraak gebruikte hij een HQ microfoon aan een schaararm en met plopscherm.

 

Zender

De sturing was van het merk Suono en de eindtrap een vier keer mosfet van van Esse-CI. Het setje stond iets over de 1000 Watt te draaien.

 

Ik wens deze piraat veel succes en we horen hem vanzelf wel weer op de driemeterband.

 

Pulle FM, bedankt voor de gastvrijheid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl