22-02-2011                                                        Radio Uniek                          Door: Wilco

Vandaag gaan we terug naar een station waar ik voor het laatst op hun thuisbasis was in 2006, ruim 5 jaar geleden. Het wordt weer eens tijd voor een nieuwe impressie en dat vond Radio Uniek ook.

 

Mastje omhoog

Bij aankomst staat de zender nog uit maar daar komt snel verandering in. Nadat de mast ophoog is gelierd kan de uitzending beginnen. Geroutineerd gaat alles verder maar wat wil je ook met 6 jaar ervaring. En in die tijd is er veel veranderd.

 

Zender aan

De zender, een Suono, en de eindtrap van Elenos T2000 worden voorgegloeid door hem op spanning te brengen en na een paar minuten is de uitzending gestart. Helaas is het te donker om foto’s te maken van de mast.

 

Draaien maar

Mar toch klinkt het geluid niet echt goed. Ik houd me stil totdat een  medewerker dit ook opviel. Ja het klinkt als de oude processing van Radio Oost. Neutraal en weinig tot geen power in het geluid. Gelukkig viel het ze zelf ook al op, dus kon je vrij spreken, want een discussie over sound is en blijft eindeloos.

 

Oorzaak?

Een oorzaak werd niet echt gevonden al werd het wel wat beter. Het leek alsof de DSPX-Mini  uitgeschakeld was en het geluid het moest doen met de Symetrix 422 leveler en de Behringer MDX2100 (compressor). Een zorg voor morgen, want de uitzending gaat gewoon verder.

 

100% vinylvrij

Radio Uniek kent geen vinyl meer, maar gaat voor het gemak. Tenslotte is alles op CD verschenen of anders wel op MP3 aanwezig. Dus waarom een dure investering in platen als het ook elders ingestoken kan worden?

 

Ik moet zeggen dat is natuurlijk ook zo. De luisteraar boeit het niet waar de muziekbron vandaan komt en een hart voor de luisteraar heeft dit station zeer zeker.

 

Apparatuur

BMP-studio is vandaag waar de muziek vandaan komt en anders van de zilveren schijven die in de lade verdwijnen van de dual CD-speler van JB Systems de CD 570. Het mengpaneel is een D&R Clubmate.

 

Radio Uniek kennen we van nieuwe en oude muziek en kijkend naar hun verzorginggebied, dan is dat voornamelijk hun eigen gebied, de regio Kampen en het noorden van Overijssel. En er wordt goed geluisterd, want de sms blijft maar door stromen.

 

Inmiddels loopt de studio al mooi ongemerkt vol en ik heb een wel  heel bijzonder gesprekspartner gevonden. Misschien horen en vooral zien we er later meer over.

 

Kennis

Het was een leuke avond vol met informatie en kennisoverdracht. Ik ben er in elk geval met wat meer kennis weg gekomen dan ik er heen ben gegaan.

 

Een leuke avond maar helaas moest ik op tijd weer vertrekken vanwege andere verplichtingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl