13-05-2011                                                        Schrik van Drenthe                        Door:  Wilco

Vrijdag de dertiende, voor de bijgelovigen, en ook nog in mei: Is het niet de beste dag om je zender aan te trappen?

 

Dwangsom

Maar helaas pech voor dit station. Het eerste werkbezoekje van AT werd afgelegd naar de Schrik van Drenthe, maar het was een mondelinge dwangsom. En ja, die kan natuurlijk zo in de prullenbak. Nog even en dan gaat de dwangsom per telefoon, SMS, mail of misschien wel per Hyves. Onzin dus, trap aan die zender. Maar AT was niet onaardig en wenste ze verder een goed weekend.

 

Mast

Een marathon kost voorbereiding die stop je niet zomaar. Zo ook de geleende mast van 85 meter met erin 6 CTE breedband antennes met een eigenbouw koppelbalk. Het geheel zie je al vanaf de snelweg. Een mooi gezicht is het in elk geval wel.

 

Zender

Ook mooi is de zender, een Elenos T15.000, die op ruim 13 kW stond te blazen maar ernaast staat de tussentrap van Erti die bijna net zo groot is als de Elenos maar deze levert op papier slechts 2 kW.

 

Ik heb nooit problemen met piraten, overal ben je welkom, maar dit betekend niet dat een ieder een impressie wil, maar welkom dat zijn we, en ook hier is dat helemaal top.

 

Kippetje?

Tijdens het betreden van de studio komt je de geur van de gebraden kippetjes je al tegemoet, een keer wat anders dan gehaktballen al sla ik de kip af, maar het gebaar is meer dan prachtig.

 

Studio

We gaan een kijkje nemen in de schuur waar de studio zich bevindt. Twee Technics staan er gereed voor het vele vinyl dat achterin de studio staat. Een enkele CD-speler is ook te bekennen maar deze wordt alleen gebruikt voor de jingles.

 

Boven de studio hangen 2 monitoren wat een mooi gezicht is. De rechter monitor wordt gebruikt voor het aflezen van de SMS-berichten en de linker om de processing in de gaten te houden.

 

Nieuwe soundprocessing

De processing is een voor mij nieuwe maar deze was al te bezichtigen tijdens de freakdag. Het betreft een Airtools, engineered by Symetrix, wel een bekend merk in piratenwereld.

 

Mijn oren vertellen dat het goed klinkt goed in het hoog maar toch had ik het idee dat het apparaat meer kon dan hij liet horen, al was het resultaat nu prima. Alsof de processing op zijn sloffen zat te werken en nog veel meer aan kan.

 

Klompenboer on the air

Dan kwam de vraag wil je ook ff draaien? Jazeker, ik had de tijd nog wel. Op de terugreis moest ik mijn zoon ophalen van een ‘10 age party in Takens’ dus ik genoot van dit fantastische aanbod. Het is net als fietsen, je verleert het niet, en elk plaat die je erop gooit geeft weer emoties.

 

Het is en blijft fantastisch mooi om te doen, maar thuis zit het er helaas niet meer in gezien de hoge kosten en het gezin gaat gewoon voor. Maar zeg nooit, nooit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl