23-04-2011                                        Sjors en Sjimmy                                 Door: Laurens

Een bezoek aan een station dat al een paar jaar draait maar nog nooit op de foto is gezet. Maar nu gebeurt het in één keer heel erg goed. Want twee weken geleden kwam het Agentschap Telecom langs voor foto’s voor hun archief.

 

En nu gaan wij ook maar een keer langs met de camera aanwezig om ons impressie-archief een stukje uit te breiden. Dit station draaide een hele avond via de 96.5 MHz omdat vader Sjors jarig was.

 

Mast

De mast van dit station bedraagt een dikke 50 meter en bestaat uit 30 meter fabrieksconstructie met daarop een kleine 18 meter buis en dit staat allemaal getooid. De mast is bovenin voorzien van 6 breedbanders met koppelunit, allemaal fabrieksspul.

 

Zender

De zender is dit keer één van het type die we niet meer zo compleet en netjes aantreffen. Het is een zender van Rohde en Schwarz van het type 2024, compleet met sturing en glazen deur goed voor een 8 kilowatt op de meter.

 

Ondanks de vele koelers die geïnstalleerd waren vanwege het warme weer, werd de buis toch nog 85 graden. Dat is eigenlijk te warm maar de kast bleef netjes draaien.

 

Apparatuur

Er wordt bij dit station veel van CD gedraaid en daarvoor staat er een dubbele CD-speler. Ook staan er twee draaitafels van het merk technisch. Het mengpaneel is de bekende DX1000.

 

Soundprocessing

Als soundprocessing gebruikt dit station de Behringer Combinator met de stereoverbreder Edison en de Ultrafex er ook nog bij. De stereo en RDS zijn van het merk RVR. Dit alles klinkt prima. Voor de spraak is er nog een Behringer echobak, type 2024.

 

Studio

De studio is ondergebracht in een voormalige garage die helemaal omgebouwd is tot een huiselijke studio. Een lange stamtafel staat aan de rechterkant van de studio, zodat er aan de linkerkant nog gedanst kan worden of je kunt er even lekker aan een stamtafeltje hangen.

 

Aan de linkerkant vinden we het draaigedeelte. Ook staat er nog een grote koelkast met koude flesjes bier van een merk waarmee de studio ook helemaal is aangekleed. Kortom, flinke gezelligheid.

 

Ik wil het station bedanken voor de aangeboden sapjes en de gastvrijheid.

 

Studiogasten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl