11-2-2010                                                           Slem FM                                                             Door: Remco

Dit keer waren wij bij Slem FM vanuit West-Overijssel en FM 87.50 MHz is de frequentie.  Donderdagavond  ging de zender aan vanuit de studio.

 

Deze jonge jongens draaiden voor de tweede maal onder de naam Slem FM en dat staat voor
Sluziger Levensgenieter En Medewerkers. Slem FM bestaat uit één iemand van de Sluwe Vos radio en de andere heren draaien bij station RDS.

 

Vrijdagavond rond de klok van 9 uur draaiden ze live verder vanuit een café In het dorp.

 

Studio

De studio was zeer netjes afgewerkt naar soort apres-ski bar met allemaal houtwerk aan de zijkanten zodat je een echt kroeggevoel kreeg, als je naar binnen liep.

 

De zwarte schijven werden gedraaid vanaf  twee mooie platenspelers van het merk Technics-MK1200. Het mengpaneel was van het merk Behringer DJX-750. Het meeste werd gedraaid van single en computer met het MP3 programma Winamp.

 

De spraak werd op genomen door een Samsung C01-schaararm met plopscherm.

 

Café-studio

In het café werd met het volgende apparatuur gedraaid : mengpaneel van het merk Behringer DX2000 en een dubbele CD- speler van het merk Dap. Verder stond er één platenspeler van het merk MC Crypt dj-4500d. Ook werd er vanuit  de laptop gedraaid met programma Winamp.

 

Spraak kwam vanuit een microfoon  plus schaararm en een plopscherm , zoals het hoort. De voice processing gebeurde door een compressor van DBX, type 286-a die zeer gewild is onder piraten.

 

Breakaway

De soundprocessing gebeurde door het welbekende computerprogramma Breakaway.

 

Zender

Vanuit de studio draaiden ze met 500 Watt RVR eindtrap en de sturing was eveneens van het merk RVR, type Blues.  

 

In de pup stond een stuurzender met 15 Watt die het signaal naar de studio zond op de 107.50 MHz. Bij de studio werd het geluid omgezet naar de 87.50 MHZ. Een mooie oplossing zodat er geen doorstraalset nodig was.

 

Mast was  een ongeveer 28 meter lange buis met 1 breedbander.

Hierbij  wil ik de heren van de Slem FM bedanken voor de gastvrijheid en tot volgende keer.

 

Studiogasten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl