14-05-2011                                                        Twentse Driekwarters                                                 Door:  Wilco

Voor de derde impressie ga ik bij een station langs dat voor het eerst met een marathon bezig is. Het zijn de Twentse Driekwarters en u raadt het al, ze zitten in Twente.

 

Beetje hulp

Het is een jong team dat wordt geholpen door de ouders want ook hier is piraterij geen schaamte of een misdrijf zoals we soms moeten geloven. Nee, het is een streekcultuur die langzamerhand door de overheid moeilijk wordt gemaakt.

 

Dit station heeft nog geen werkbezoek gehad van het AT al hebben ze wel in de buurt gereden maar ze hebben geluk. Na deze uitzending zal het ook zeer lastig worden om ze op te sporen want de keet van een vaste vriendengroep heeft dan geen zender meer. Niet dat het eenmalig is maar wel voor de komende tijd.

 

Mast

De smaak hebben ze al wel flink te pakken maar ze hebben geen vaste mast. Dat is geen probleem in deze regio, want er zijn genoeg leenmasten. Een hagelnieuw exemplaar staat er te pronken. Niet hoog met zijn 40 meter maar met de 4 Db-antennes erin is het een mooi gezicht.

 

Vol trots laten ze alles zien en ook de zender. Het is een Elenos T2000 waar de meters niet meer van werken maar zendtechnisch werkt hij nog 100 procent. De stuurzender is een Suono.

 

Nieuwe generatie

Vrijdagavond zijn ze begonnen en eigenlijk zonder problemen en ze gaan probleemloos door tot de zondagavond. Dan is het opruimen geblazen want op maandag is er weer les in de klas. We hebben hier te maken met een nieuwe generatie en daar we moeten we zuinig op zijn, want te music must go on.

 

We gaan een kijkje nemen in de studio nadat we in alle drukte al heel wat mensen hebben gesproken want gezellig is het zeer zeker. En het is opmerkelijk dat jong en oud allemaal door elkaar staat op deze zaterdagmiddag.

 

Studio-apparatuur

Normaal staat hier geen materiaal om een zender te bedienen maar dit weekend is het jeugdhonk omgetoverd tot een ware studio. Ze draaien veel van vinyl dat op 2 platenspelers gaat van het merk Skytec, type TEC3020 met ertussen een DX1000 mengtafel. CD is ook geen probleem en deze worden dan ook goed gebruikt. Het merk is een Denon, type DN2100F.

 

Processing

Wat is al schreef het team is jong en voor de processing is gekozen voor Breakaway. Goedkoop, gemakkelijk in te stellen en gewoon goed.

 

De gezelligheid is dik in orde en ook de catering, want het lijkt of een complete buurtschap op komt draven en zeg nu eens eerlijk, waar vind je dat nog zo spontaan?

 

Juist, bij de piraat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl