19-04-2011                                                        Twentse Stroper                                           Door: Wilco

Al sinds februari staat de Twentse Stroper in de agenda voor een impressiebezoek en als ik er tijd voor heb, ga ik maar eens kijken. Niet toevallig kreeg ik weer een mail dat ze deze week een marathon gaan draaien helaas met de bekende reden. We zijn van harte uitgenodigd.

 

Ook een briefje

Dus niet zonder reden deze marathon, want vorige week donderdag was het station in de lucht en na een uur werd Ome Theo gesignaleerd voor het huis met de camera in de aanslag. Dat wordt een briefje, maar de zender ging niet uit. Dezelfde dag is Ome Theo weer gesignaleerd maar de zender bleef gewoon aan. Alleen de bekende brief is binnenkort te verwachten.

 

Laatste uitzending

Om 18:00 uur die donderdag werd alsnog de zender uitgeschakeld voor een marathonzender op dezelfde frequentie. Maar onze zender moet wel weer aan na de marathonuitzending, vond Twentse Stroper.

 

“Het is waarschijnlijk ook onze laatste uitzending voordat de brief definitief op de mat valt.” Het station draait alleen en neemt niet het risico om de torenhoge boete te mogen betalen, maar nu kan het nog.

 

Zondagavond rond de klok van 18:00 uur werd de zender opnieuw ingeschakeld en die gaat pas donderdagavond rond de klok van 18:00 uur uit.

 

Vermogen

Twentse Stroper heeft zijn voetsporen wel verdiend in de piratenwereld, maar van extreem hoog vermogen is geen sprake. Nee, het station zit in de nieuwbouw met een dubbele Mosfet van JUA met daarvoor een JUA-breedbandstuurzender.

 

De mast heeft een hoogte van 33 meter. Het is een kokermast, 4x6 meter, met boven in 4 gepiekte antennes. Alles ziet er strak en netjes uit.

 

Vissen

Ik zou vandaag vroeg thuis zijn maar daar is nu al geen sprake meer van. Het is gezellig en genoeg kletsstof. Het is hier een gezelligheidsbuurt en alles lijkt hier te kunnen. Een echt ons kent ons gevoel. Terwijl de piraat vissen uit de vijver haalt met zijn hand, zo tam zijn ze. Maar daar komen we niet voor.

 

Strakke studio

We gaan de studio en ook die valt in de categorie ‘een plaatje om te zien’, strak en verzorgd. Het is er wel een beetje donker waardoor je de processing niet goed bekijken, maar als kopstuk staat er de Combimaster BRC8000 ofwel de copy van de MDX8000 van Behringer. Verder staat er nog een equalizer tussen, de FBQ1502 ook van Behringer. Voor de spraak staat als processor de DSP2024P.

 

Wedstrijdbeker

Normaal zendt het station alleen uit, maar voor deze marathon is er een team opgetrommeld die ook een bijdrage levert in deze dagen. Helaas ben ik vergeten de grote beker op de foto te zetten, want die is verdiend door 50 uur alleen uit te zenden en elke plaat aan- en af te kondigen zoals dat ooit is beschreven voor een marathon met één persoon.

 

Apparatuur

Uiteraard is vinyl aanwezig en de vele boxen met singles arriveren dan ook als de wacht wordt gewisseld. Dit alles komt te liggen op 2 platenspelers van High Q10 met er tussenin een Behringer VMX1000 mengpaneel.

 

Verder wil ik het station veel succes wensen in de toekomst. Het was in ieder geval een bezoekje waard aan deze semi-zolderpiraat.

 

 Filmpje Twentse Stroper

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat zien we daar, de antenne van de oude Japie de Stoelenmatter (MW)

 

 

 

 

® klompenboer.nl