19-11-2011                                         Voegspijker en de Blonde Zeeman                        Door: Wilco

Het is zaterdagmiddag en de auto staat weer voor de deur, tijd om weer eens Twente in te gaan. Dieper Twente in wel te verstaan, helemaal naar de grensstreek.

 

Na ruim 50 minuten rijden via de toeristische route zijn we aangekomen op de plek waar deze piraat zich bevindt, al kon ik dit station pas op het einde ontvangen op de autoradio want het is druk, heel druk op de band.

 

Het briefje van AT

De 95.00 MHz is de ongebruikelijke frequentie waarop wordt uitgezonden. Alles zit gewoon vol dus uitwijken is geen optie. Dit station wil toch echt de laatste keer draaien omdat de brief met de bijbehorende rekening op de mat is gevallen. De mast moet leeg zijn binnen 10 dagen anders wordt de boete geen 1250 euro maar 2500 euro. De laatste keer draaien dus en dan dokken.

 

De mast een Geroh van 28 meter wordt voor de laatste keer opgetrokken met erin 2 eigenbouw gepiekte antennes en met een zendvermogen van ongeveer 1 kW uit een Prais RP1000 eindtrap met ervoor een eigenbouw stuurzender en tussentrap.

 

Thuishuisje

Een kijkje in de studio die verhuisd is van een omgebouwde slaapkamer naar een locatie buiten de deur. Kortom, een nieuwe schuur om precies te zien. Het ziet er weer perfect uit en de studio is van alle gemakken voorzien waaronder airco en centrale verwarming. Erg luxe voor een eigenbouw tuinhuis.

 

De studio is voorzien van vreselijk veel CD’s  en naar verhouding slechts een handjevol vinyl. De opstelling van de apparatuur is eigenlijk hetzelfde als in 2009, toen ik er voor het laatst was, maar wel in een ander kleurtje.

 

Soundprocessing

Wat wel is veranderd is de processing, al staat het oude er nog wel als vakkenvuller. Als airchain staat er een Rane RPM2 met daarvoor een Symetrix 422 en een TC Electronic DB Max als eindprocessor en ook nog een Ultrafex EX3100. De micro is een Shure SM7B.

 

De middag werd verder goed besteed met gezellige gesprekken. Bedankt voor de uitnodiging.

 

 

 

 

Naar de zender

 

 

 

De oude zender

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl