3-12-2011                                           Waailappen i.s.m. het Casanovateam                   Door: Gerrit

De Waailappen en het Casanovateam zijn elkaar tegen gekomen en hadden bedacht om vanuit een horecagelegenheid eens een keer gezamenlijk een uitzending te verzorgen.

 

Vanwege omstandigheden kon dit op het allerlaatste moment niet doorgaan. Maar ja, als die jongens het in de kop hebben om te gaan draaien dan moet dit ook gebeuren. Er moest dus even flink geschakeld worden om dit voor elkaar te krijgen. Bij één van de teamgenoten is de boel flink verbouwd.

 

Start

Op donderdagmiddag stond alles al klaar en de boel ging gelijk aan. Er waren direct al problemen met de eindtrap, dus kwam er een andere. Bij een collega-radiostation werd er een ander kastje geregeld en klaar weer. Ook kwam er na een uurtje draaien een witte bus met daarin de medewerkers van het AT kijken, maar er mocht gewoon doorgedraaid worden.

 

Studio

Zoals gezegd bestond deze uit een tot studio omgebouwde schuur met daarin een prachtige modern ogende draaibar, een gewone bar en een aantal statafels. Dit hadden ze in korte tijd goed geregeld.

 

Zendertje en aanverwante artikelen

Achter de schuur stond een kar met een Suono-sturing, een Elenos T-1200 als tussentrap en als eindtrap een RVR.  Een Italiaans setje dus. Volgens de jongens was dit een 15 kW type waar ongeveer 12 kilowatt afkwam omdat de buis niet zo fris meer was. Ik weet het niet, maar bouwt een fabriek 15 kW-kastjes met een meter die tot 10 kW gaat?

 

Afijn de 10 kW-meter lag dik in de hoek, niks mis mee.  Ik kan trouwens niet in zo’n kar komen of de sturing staat altijd op een leeg kistje bier. Het is net of het anders niet werkt. Naast de kar stond de paal van 85 meter, waarin bovenin 6 antennes hingen. Ik ben vergeten te vragen wat voor een merk/type dit waren. Ze straalden het signaal belachelijk ver weg.

 

Studio

De draaibar had als fornuis een Dateq Apollo met daaraan vastgeknoopt 2 Technics SL-1200 draaitafels en 2 Pioneer CDJ-100S CD-spelers. Ook stond er nog een PC vol met muziek. De muziekdraaiers hadden dus keuze genoeg. Er stonden ook genoeg bakken met vinyl en CD’s waar ze uit konden kiezen.

 

Soundprocessing

Vanuit het mengpaneel ging de audio naar een gesloten processingkastje. Hierin stond een RDS- 2000, een Orban Optimod 8200 met daarvoor een leveler.  De leveler deed net dat stukje extra. Luid, luid, hard, hard, druk, druk. Precies zoals de teams het graag willen.

 

Muziekkeuze

Er zijn niet veel impressies waar dit onderwerp besproken wordt, maar waarom heeft dit team altijd zoveel luisteraars? Wanneer de Waailappen draaien, dan word je zomaar gebeld met de melding: “de jongens draaien weer”. De gekozen platen zijn continu vlotte nummers. Het gaat maar door.

 

Bijna allemaal vrolijke muziek. De tranentrekkers en het olde spul blijven in de platenbak staan. Ze hebben daarmee een herkenbaar en eigen gezicht gekregen dat veel luisteraars trekt. De gemiddelde luisteraar is denk ik nog niet kaal, grijzend met een sigaar in de mond.