15-04-2011                                                                        Wie red ons wa                                          Door: Wilco

We gaan naar Duitsland of is het nog Nederland? In elk geval is het de grensstreek. Stations Kansloos, Allicante en Knooiert FM hebben de handen bij elkaar gestoken om een weekend te draaien onder de naam Wie Red Ons We.

 

Oeps vergeten

Het weer is zonnig, dus een mooie dag om op impressie te gaan, maar bij het nemen van de eerste foto gaat het gelijk al mis. De foto is geschoten en meteen zit het geheugen vol. Oorzaak: de geheugenkaart zit nog in de laptop maar teruggaan om ‘m op te halen doe ik maar niet.

 

Gelukkig heeft de camera een bescheiden geheugen on-board dus met een lage resolutie kan ik toch een aantal plaatjes schieten.

 

Naar de mast dan maar. Deze bedraagt 40 meter met erin 4 breedbandantennes. Eronder staat een paardentrailer waar de zendapparatuur in staat.

 

Zendapparatuur

De stuurzender is een RVR met eronder een Elenos T3000 als eindtrap die momenteel 2,4 kilowatt levert. Meer lukt niet, de staande golf krijgen ze niet goed maar gelukkig komt de monteur vanmiddag ter plaatse.

 

Uitwijkfrequentie

Donderdagavond is het team begonnen met de uitzending maar de band zat toen al helemaal vol waardoor het team heeft moeten uitwijken naar de minder ideale frequentie 96.70 MHz. Ze gaan door -als alles meezit- tot zondagavond rond de klok van 22:00 uur en daarna gaat de mast plat.

 

We gaan naar de studio die tevens wordt gebruikt als bijeenkomstruimte voor deze kleine buurtschap, of beter gezegd, woningbuurtschap.

 

In de studio staan twee hagelnieuwe Reloop RP-4000m3D met elementen van Tonar Concorde opgesteld met in het midden een Allen & Heath ZED14 mengpaneel.

 

Processing

Onder de studiotafel staat de soundprocessing met als kop de MDX8000 van Behringer en nog een Ultrafex EX3100. Voor de microfoon staat een Lexicon MX200. De stereo ken ik niet, maar is een Furcomm BCD496 en die is ook in het rek gebouwd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit is nu wat je noemt een Belgische Stacaravan. Prettige vakantie gewenst.

 

® klompenboer.nl