15-10-2011                                            Zaroza FM                               Door: Brouwerpower

De eerste nachtvorst is weer over de boerenkool gegaan en dat betekent dat de eerst piraten uit Salland weer hun marathon draaien. 

Vandaag zijn we neergestreken bij de Zaroza FM. Een vijfkoppig team dat de platen draait vanuit de tijdelijk gecreëerde studio.

 

Testuitzending

De Zaroza FM is een jong team met enige ervaring in de piraterij. Ze draaien nu ze voor de tweede keer een marathon, maar eigenlijk mogen we het geen marathon noemen, maar een uit de hand gelopen testuitzending. 

 

Mast

Als eerst nemen we een kijkje bij de mast. Dat is een exemplaar van rond de 30 meter met bovenin 4 gepiekte zelfbouw antennes. Volgens de leden niet de optimale hoogte voor dit vermogen maar er moet toch ergens een begin zijn.

 

De antennes zijn verbonden met een 3 kilowatt eindtrap van het merk RVR met daarvoor een sturing en tussentrap waarvan me het merk onbekend is gebleven.

 

Studio

De studio is gemaakt in een kapschuur die eigenlijk als caravanstalling is ingericht. De caravans hebben snel plek gemaakt voor een draaibar met daarop de apparatuur. Het gaat hier om 2 Reloop draaitafels, een dubbele CD-speler van DAP en een onbekend mengpaneel.

 

Stereotool

Tussen het mengpaneel en de stuurzender deden een Behringer Autocom pro-xl en de software Stereotool hun werk. Dit veroorzaakte een rustig en redelijk geluid.

 

Tegenslagen

Helaas kende het team ook wat tegenslagen. De aggregaat bleek niet zo vertrouwd dan vooraf was gedacht. Hij viel twee maal uit en dat leidde tot frustraties.

De zender werd zondag tegen het middaguur uitgezet.

 

Heren van de Zaroza FM bedankt voor de gastvrijheid en de gebrachte platen. Hopende op een volledige marathon de volgende keer.

(Helaas waren de batterijen leeg van de camera, vandaar de geringe foto's)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl