10-12-2011                                                        Combinatie Zilverster                                   Door:  Wilco

Nadat we het westen van Salland hebben gezien gaan we naar Oost-Salland. We gaan op bezoek bij Combinatie Zilverster met het filmteam. Niet de vaste locatie die we gewend zijn van dit station maar dit komt omdat ze een marathonuitzending houden. Nu midden in de bossen van Ommen.

 

Koud

We worden buiten al opgehouden door de eigenaar van dit station om eerst een praatje te maken met de filmploeg maar heel lang kan dit niet gaan duren. Want het is koud, veels te koud voor een praatje buiten.

We nemen plaats in de tent waar het ook niet geweldig warm is. De kachel heeft het begeven en er staat net een nieuwe te blazen.

 

Zwaar kaliber zender

Wat ook staat te blazen dat is de zender. Het is een zeer zwaar kaliber kast van 30 kW. Het apparaat staat in een aanhanger geplaatst en is van het merk RVR. Een vrij  jong exemplaar ook. Het maximale vermogen staat er niet op want de 6 breedbandantennes kunnen dat niet verdragen.

 

Hoeveel Watt?

Wel staat er 17 kW op de klok met een masthoogte van ruim 60 meter.

 

Terug naar de tent. Eerst zie ik nog dat het aggregaat voor de nacht wordt afgetankt. In de tent is  het inmiddels wel lekker warm. Het is één van de laatste keren dat dit station te horen is. Ze stoppen ermee, en uiteraard lach ik, want een piraat stopt niet.

 

Het is gebeurd

De smile blijft bij mezelf want de piraat stopt er echt mee. Niet na deze uitzending maar er komen nog 2 uitzendingen thuis en dan is het echt gebeurd. De vele boetes van duizenden euro’s doen deze piraat de das om. “We zijn al te ver gegaan betreft de kosten,” krijg ik te horen

 

Processing

Terug naar de muziek waar alles van vinyl komt en wordt afgespeeld op 2 spelers van Reloop, de RP4000MD3S met er tussen een Dateq Styx mengpaneel. Voor de processing staat een DSPX-Mini SE.

 

We zijn van harte uitgenodigd volgende week bij de laatste uitzendingen te zijn na 15 jaar uitzendingen, want nog voor het jaar 2012 begint, is het echt gebeurd. Maar zoals het nu lijkt zit ik vol met werk in de avond, dus helaas.

 

Filmpje Combinatie Zilverster

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl