15-03-2011                                         Zender Zuidwester                          Door: Remco

Dit keer een impressie van Zender Zuidwester, uitzendend in de provincie Drenthe.  Aangekomen kwamen wij terecht bij een huis met aan het einde van de oprit een garage en in die garage vond de uitzending plaats.

 

Toen ik binnenkwam was het er nog rustig maar dat mag de pret niet drukken. De studio was zeker één om u tegen te zeggen. Super netjes en strak.

 

Deze piraten draaien hun uitzending via de 104.00 MHz. Met veel plezier zoals ze zeiden.

 

Verder met de keuken van de piraten:

 

Mast

De mast is ongeveer 19 meter hoog, compleet van aluminium wat je niet vaak ziet bij piraten. Bovenin hangen 2 breedbanders en die stralen het signaaltje mooi weg.

 

Soundprocessing

Het geluid klinkt geweldig, vind ik, één van de beste sounds onder de piraten. Het gaat om de DSPX-extra, waar ook de stereo uitkomt. De RDS is van het merk Pira. Verder hebben ze een mooi dB-balkje van het merk DAP.

 

Ze gebruiken twee Technics MK-1200 maar dan niet de zilveren maar de zwarte uitvoering voor de vinylschijfjes die er in redelijke aantallen aanwezig zijn.

 

Verder draaien ze af en toe van de zilveren schijfjes en daarvoor gebruiken de amateurs een Denon dubbele CD- speler,  type CDN MK5.  De spraak komt uit een Shure SM58. En er staat een DX1000 in nieuwstaat.

 

Zender

De zender is van het merk Elenos, type  ETG-1000 die op 1075 Wattjes draait.

 

Verder wil ik deze piraten bedanken voor de gastvrijheid en tot volgende keer maar weer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl