04-02-2012                                                        4 Musketiers                                                    Door:  Wilco

Eindelijk we zijn van de vieze koude oostenwind af en het zonnetje schijnt, dus tijd voor impressies. We hebben er genoeg staan deze dag maar gezien het tijdstip red ik het allemaal niet, dus we zwerven daarom maar een beetje in de buurt rond.

 

Als eerste gaan we naar een oude bekende, wetend dat ik daar altijd van harte welkom ben. En weer houdt dit station een marathon.

 

Schaftkeet

Wat gaan we verwachten? uiteraard een zware zender en een feesttent. Maar op de plaats delict waar de mast van 45 meter staat met bovenin 8 antennes zie ik verder alleen een schaftkeet staan. Kortom, verder weinig te zien. Naast de schaftkeet natuurlijk nog een aggregaat.

 

Straalverbinding?

Tja, duidelijk een locatie waar wordt uitgezonden en het signaal opsturend elders vandaan. We kijken in de mast om de straalantenne de zoeken maar dit is lastig, want er is geen antenne te vinden. Het zou toch niet?

 

Jawel we gaan naar de schaftkeet waar ik wat zie bewegen en jawel: daar is ook de studio. Jemig dit is echt weer back to basic, maar de piraat heeft er duidelijk zin in. Een grijns op de mond van heb ik jou daar want hij zag me al verbaasd kijken en zoeken.

 

De kachel brand in de kleine studio al is het niet erg warm. De vele gaten in de zijkant zorgen wel voor voldoende zuurstof maar ook voor kou.

 

De meeste ruimte in de keet is bestemd voor de draaiende piraat die alleen maar vinyl bij zich heeft. De vele bakken staan in het keukentje. Jawel dat heeft deze keet ook nog. Twee Technics-speler op de schafttafel met er tussen een Dateq LPM 7,3 mengpaneel. Een biertje en een bak koffie en meer ruimte is er niet.

 

Soundprocessing

Aan de zijkant gepropt staat de processing een DSPX Mini.

 

De reden:

Zo back to basic draaien is echt gaaf maar dat is niet zonder reden moeten we toegeven. Het AT is vrijdag al gespot en de verwachting is dat de brief wel zal komen . Het opzetten van een tent laten ze maar mooi achterwege, en dit is ook wel een keer wat anders.

 

Zender

Tijd om naar de zender te gaan die net terug is van de dokter, maar nu weer helemaal top werkt. De volle 10 kilowatt staat op de meter van de oude R&S-kast.

 

Lachend van genot gaan we naar de volgende piraat.

 

Filmpje 4 Musketiers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl