20-07-2012                                                        Alpenjager Team                                            Door: Wilco

Vanwege de huidige brandstofprijzen trekken we niet meer zo vaak door het land, maar je hoeft ook niet altijd ver te rijden voor een piraat. Vandaag gaan we weer naar de Alpenjagers in mijn geboorteplaats.

 

Al 13 jaar

Al 13 jaar zijn ze aan de band en ik ben op een locatie waar een briefje meer of minder niet erg is. Deze locatie is hun tweede zendadres vanaf het begin gerekend en er komt een einde aan. De keet gaat weg en wordt verkocht, mits er een koper is te vinden voor deze twee bouwunits van 6 bij 6.

 

De reden is een verbouwing op dit boerenerf waardoor de ruimte waar nu de studio staat nodig is. Daarentegen is de dwangsom er weer af, maar wetend dat de brief spoedig kan komen als aanvulling op het uitgebreide dossier Alpenjager.

 

Einde Alpenjagers?

Nou dat niet maar dat het minder is geworden is wel duidelijk. ‘We worden ouder en sommigen hebben al kinderen. We wonen niet meer in huis en de financiële lasten van thuis zijn belangrijker dan alles in een zender te steken,’ krijg ik te horen.

 

Maar af en toe wordt dit gedegen team weer jong en gaat het los. Zo ook deze keer en daarvoor is de oude R&S-zender weer in zijn gereedheid gebracht en gerepareerd vanwege een defecte lampvoet. Nu werkt dit oude beestje van ruim 35 jaar oud weer perfect.

 

Mooi mastje

Knutselaars zijn ze zeker, want de mast is weer een mooi exemplaar. Mobiel en zelf gemaakt met een tophoogte van ruim 60 meter. Een vreemde maar leuke constructie met bovenin 6 breedbandantennes.

 

Dan een kijkje in de studio, die al jaren niet meer is gebruikt. Ik verwachtte een muffe geur maar die blijft uit. Wel hangen er onder de tafels nog wat spinnenwebben, ondanks dat ze hun best hebben gedaan om de ruimte weer enigszins toegankelijk te maken voor gasten.

 

 Filmpje Alpenjager team