04-02-2012                                                                        BMW                                                   Door:  Wilco

Met -8 op de klok van de auto, want zo koud is het nu om 3 uur in de middag, gaan we naar de derde piraat en tevens de laatste voor de deze dag.

 

Ik ben er eerder geweest al kon ik me er in eerste instantie weinig meer van herinneren, maar dat komt doordat mijn vriend Tom-Tom me veelal de vreemdste routes laat rijden.

 

Om in de studio te komen moet je wel een ruimtelijke inzicht hebben want de toegangdeur is niet recht maar in een vreemde hoek geplaatst. Na het laatste bezoek is alles veel ruimer opgesteld.

 

Hartstikke legaal

Dit weekend staat de marathon van station BMW op het programma. BMW staat voor de voornamen van de teamleden. In de studio staat geen zender dus alles is hier legaal. De zender staat een eindje verder op maar daar komen we later.

 

Apparatuur

Alles ziet er keurig en netjes uit en de ruimte voor de piraat wordt gevuld met het nodige apparatuur zoals twee platenspelers met daartussen een Dateq Apollo mengpaneel. Hoewel ze van vinyl draaien erg mooi vinden, hebben ze ook de keuze uit CD’s en MP3, voldoende muziek dus.

 

Het team is jong en nog onder de veren van de ouders maar dat weerhoudt hen er niet van om uit te zenden. De ouders promoten het wel maar de kosten zijn voor de teamleden zelf.

 

Gehaktballetje?

Aan de verzorging ontbreekt me niets moet ik zeggen, en ook een speciaal handmade Meatball wordt me voorgeschoteld. Het is tijd voor de beruchte gehaktbaltest.

 

De vorige keer hadden we het hier over als gein en dat waren ze nog niet vergeten. Vol verwachting hingen ze aan de lippen voor een cijfer. Zover ik weet is het hoogste cijfer een 8 en wat krijgt deze?

 

Minpuntjes

Ik had toch 2 minpuntjes waardoor hij niet tot een de 8 kwam. De structuur, verzorging, alles was perfect maar de bal was te plat maar daarom komt hij niet boven de 8. Hoewel de smaak perfect was kwam hij aan kruiden en zout iets te kort. Kortom, hij was heel iets te flauw.

 

Op een paar gram zout kwam het cijfer op een 7.9.. De zender KWW blijft op nummer 1 staan, helaas jongens.

 

Omweggetje

Tijd om naar de zender te gaan, de jas dus weer aantrekken. Op deze locatie wordt alles gestreamd 1:1 maar niet naar de zendlocatie. Nee, dit gaat eerst naar een ander station. Daar vandaan gaat het geluid via een kabel over wegen en dalen naar de zender.

 

Waarom deze gigantische omweg? Nou heel simpel, waar de zender staat is geen internet en dat zelfs in het jaar 2012.

 

Zendlocatie

Op deze illegale locatie staat een nieuwe RVR-stuurzender met er achter een R&S-eindtrap, goed voor een vermogen van 1 kW en alles op fetten dus geen buis.

 

Mastje

Een mast is er niet echt, want een buis langs de muur, waar normaal een ontvangstantenne in hangt,  is verhoogd tot zo’n 16 meter. De antenne is vervangen door een hondenkop-antenne waar een zendvermogen op staat van 1 kW dus.

 

Wilco, kom je eten!

Na buiten in de koude nog wat te hebben gekletst wordt het hoogtijd dat we naar Ommen rijden, naar de thuisbasis waar moeder de vrouw me opwacht voor het eten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl