25-02-2012                                                                        Station B.P.M.                                  Door: SKH

De planning was om een weekendje vanuit een kroeg te draaien. Nou dat kan, besloten Bierdop, Picasso en de Musketier. En de naam station BPM was geboren.

 

Een uiterst geschikte locatie in een dorp ergens in het midden van Friesland werd het domein van een weekend vol feest. De kroeg bestaat uit twee gedeelten en in de achterzaal werd de studio opgebouwd. In de nachtelijke uurtjes kon de studio van het voorste kroeggedeelte worden afgesloten.

 
Zendapparatuur

Op vrijdagmiddag om precies 12.00 uur is de zender, een Elenos T-1500, aangezet en via twee breedband antennes in een mast op 45 meter hoogte kwam het signaal in de ether terecht. Dit alles op de 95.10 MHz in stereo en RDS.

De mast stond ongeveer 2 kilometer verderop en via een computersysteem met Audio TX Communicator werd de muziek doorgestuurd.

Sound en zo
Twee Technics draaitafels en een computer met Winamp (MP3) zijn de bronnen waaruit de muziek komt. Via de inmiddels bekende DX2000 van Behringer kwam het geluid in een Autocom, Ultramizer en Triple C terecht. Die randapparaten waren voldoende om het lekker te laten klinken. De spraak werd opgevrolijkt door een Virtualizer.

 

Gezellig
Een zeer geslaagde uitzending is het geweest met op de vrijdagavond en zaterdagavond regionale artiesten in het voorste gedeelte van de kroeg. De sfeer was het gehele weekend uitmuntend en vooral druk. Veel bezoekers zijn er geweest zoals op de foto’s wel is te zien.

 

Goed doel
Via sponsoren en gulle giften is er geld ingezameld voor een goed doel. Een vaste bezoeker van de kroeg is zijn broer verloren aan kanker en zijn doel is om de Alpe te fietsen. De Alpe d'HuZes is bij de meesten wel bekend maar op de website www.opgevenisgeenoptie.nl staat meer info.

 

Toen zondagavond de zender werd uitgezet kon station BPM. een geldbedrag van € 1200.- overhandigen aan de stichting.
 

Studiogasten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl