10-11-2012                                         Vergadering Combiteam                                                            Door: Wilco

Vandaag zaterdag ben ik uitgenodigd voor een vergadering voor een marathonuitzending van het Combiteam. Deze begint op 22 november en gaat duren tot 24 november 2012.

 

Het is een jaarlijkse uitzending waar ik al elk jaar een paar uur mee mag draaien. Voor mij is dat gewoon genieten, al was dat de eerste uitzending niet het geval. Van veel jaren van afwezigheid op de radio word je toch wel onzeker. Dat is nu een beetje anders ondanks dat ik maar een paar keer per jaar ben te horen.

 

Superlegaal

Een verslag deze keer, vreemd? Nou nee, want alles is legaal. De vergunning is binnen en ook de frequentie is bekend: 107.80 MHz. Maar waarom legaal? Illegaal is toch veel mooier?

 

Klopt dat is ook zo, maar het café waar we zitten wil dat niet meer. Ook niet met een straalset of internetverbinding. Trouwens de internetverbinding van het café dateert nog uit het telelefoonmodemtijdperk. Het wil niet eens. Daarentegen voor die 250 man die in het café kunnen, loont die drukte ook niet.

 

De agenda:

De vergadering gaat van start, maar het is meer een check. Alles is eigenlijk hetzelfde als in het illegale tijdperk. Vol met humor worden de agendapunten keurig langs gelopen, tot de WC’s aan toe.

 

Intussen start de catering: warme rollade en later andere hapjes. Kijk van zulke vergaderingen word je niet moe en daar kan de werkgever nog een voorbeeld aan nemen. Al moet ik zelf rijden dus we houden het bij een sinas.

 

Tot 21 november.

 

Filmpje vergadering

 

 

 

 

 

 

 

21-11-2012                                                                        Combi Team                                     Door: Wilco

Het verhaal stopt uiteraard niet bij de vergadering van het station. Nee we zijn bij de opbouw aanwezig, iets dat ik zelf persoonlijk de leukste dingen vind.

 

Woensdag

Het is woensdag, de dag voor de uitzending en als je nu zegt: wat is het druk met activiteiten, nou nee. Althans dat lijkt zo, want in de studio is het niet druk maar elders achter de schermen wordt erg hard gewerkt om donderdag klaar te zijn.  De tijd loopt wel door, maar het team blijft rustig.

 

Tegenslagen?

Logisch want het draaiboek kennen ze wel na zoveel jaar, maar je weet nooit wat je tegenkomt aan tegenslagen.

 

De mast oftewel een verrijker staat al met een enkele ross bovenin, maar er is meer te doen dan het mastje alleen. De processing moet worden aangesloten en de modulatie worden ingesteld op 75 kHz. De apparatuur moet worden aangesloten. En deze keer hebben ze een live-webcam. Ook daar hebben wordt druk aangewerkt.

 

Koelkast

Het gaat soepeltjes, maar dan: Ik trek de grote koelkast los die speciaal voor de teamleden is. Maar hier scoor je geen punten mee, want hij is leeg. Dat valt absoluut onder de minpunten en ook de teamleden waren verbaasd en enorm teleurgesteld.

 

De laatste puntjes worden op de i gezet om vervolgens de dag erop de zender aan te kunnen zetten. Maar voordat er definitief groen licht wordt gegeven volgt eerst nog een keuring door het Agentschap Telecom van de zender en antenne.

 

AT: alles is oké

Zender Oké, vermogen 20 Watt oké, masthoogte met antenne van 25 meter, oké. Van Essen vindt het allemaal goed maar je ziet hem haast denken, wat spookt dit team meer uit? Hij wenst het team een goede uitzending en gaat terug naar de bekende bus, schroeft zijn antenne van dak en zegt: “ik heb weekend’.

 

Filmpje opbouw Combi Team