22-06-2012                                                        Daarlese Piraten                                             Door: Wilco

Het is vrijdag en vandaag heb ik een vrije dag, tijd om te schuren en te schilderen. Dat was mijn plan voor vandaag. Alleen krijg ik een SMS-bericht of ik tijd en zin heb om bij de opbouw te komen van dit station.

 

Tja, schuren wil ik eigenlijk maar het gevoel om weer eens te kijken bij een opbouw station is ook wel weer leuk. We gaan voor het leuke, het schuren kan de hele zomer nog en anders morgen.

 

Koffie?

Ik kom aan rond een uur of 10 en net op tijd, want: koffie Wilco? Tja, dat gaat er wel in, lekker. Ze staken de opbouw van de mobiele mast terwijl de tent en studio al staan.

 

Gefeliciteerd

Jawel we hebben een jarige in ons midden maar van gebak is geen sprake, de traktatie gaat naar de piraat. Hij krijgt een feestmuts en een toeter. Of dat zo’n goed idee was ik weet het niet. Na de koffie gaan ze weer aan het werk en al blazend van de toeter gaat de jarige alles op de plek zetten.

 

Het is wachten of er weer wat fout gaat, want dat ben ik eigenlijk een beetje gewend. Maar nee niets gaat fout. Alles loopt gesmeerd en rustig.

 

Ach, we zijn geen piraten van de millimeter nauwkeurig maar ik merk wel dat het goed moet. Twee keer knooien willen ze liever niet en alles gaat met rust en humor.

 

Antennes

Vreemde antennes moet ik zeggen, ik zag gelijk dat het Kathreins waren (4 stuks) maar deze heb ik nog nooit gezien. Ook de koppelbalk van dit merk ken ik niet. De antennes zijn mega-licht maar lomp en het koppelbalk is lomp en wel zwaar.

 

De oude legermast kan naar een hoogte worden gehesen van zo’n 45 meter.

 

Zender

De zender dan. Die staat in een schaftkeet maar werkt niet goed. Een andere kast is onderweg en uiteraard staat die in een paardentrailer, hoe kan het haast anders. En precies op tijd nadat de mast overeind staat en wij gezellig inmiddels aan een balletje mayo zitten.

 

Gehaktballentest

Uiteraard willen ze een mening over deze bal horen. Tja jongens, sorry het is geen topscore. Dat ligt niet zozeer aan de smaak want die verdient wel een 7. Maar hij is niet echt warm en nog niet goed doorgaard waardoor de structuur te stevig is. We komen uit op een 5,6.

 

Uiteraard houd ik het cijfer mooi laag zodat ik een herkansing kan krijgen.

 

Mobiele studio

We gaan naar de studio, en bij aankomst dacht ik dat is de kar van PIL FM van vroeger, maar helaas. PIL is voor mij een mooie herinnering, waarom weet ik niet maar de kar, een voormalige SRV-wagen, lijkt er wel op.

 

Daar is ook de studio in gebouwd en voorzien van alle gemakken die een piraat nodig heeft. De muziekbronnen zijn er in alle soorten en maten, dus vinyl, CD, MD en computer.

 

Processing

De processing is een strakke een Omnia 6. Niets ervoor en  niets erachter maar dat hoeft bij dit paradepaardje ook niet.

 

Na 5 uur aanwezig te zijn geweest, ga ik huiswaarts. Het was weer leuk. Een rustig team dat humor kent en met de technische kwaliteit niet over de top gaat tot in het extreme. Het zijn piraten.

 

Filmpie Daarlese Piraten