17-11-2012                                                        Piratenmast door de assen                        Door: Wilco

Telefoon op de zaterdagmiddag of ik wat moois wilde zien? Nou wat dan? “Nou in De Wijk staat een mast op een dieplader die met de assen op de straat staat,” kreeg ik te horen. Hoewel ik zo ziek was als een hond wilde ik dit toch wel graag even bekijken.

 

Bij aankomst was niks teveel gezegd. De dieplader stond vast en bleek dwars doormidden te zijn gescheurd. Iets teveel tonnage of materieel dat wat is gedateerd. Tenslotte is het voertuig uit het verkeer onttrokken en enkel maar geschikt voor vervoer achter een tractor.

 

Piratenmast

Inmiddels is er al een 100-tons kraan besteld om de mast en container van de dieplader te tillen om vervolgens deze over te zetten op een andere dieplader. Het is dan ook geen geheim dat het gaat om een zendmast van piraten gaat. Maar zolang de mast niet in gebruik is mag het allemaal geen probleem wezen.

 

De bevolking van dit dorp kent het fenomeen piraterij maar al te goed. Met veel begrip kwamen ze dan ook kijken en vragen stellen. Ruim 30 ton staal en beton staat hier vast. Een mast van 65 meter hoog. Ze kregen hulp van zendpiraten in de omgeving om de berging zo spoedig en zo veilig mogelijk te laten verlopen.

 

Appeltje eitje

Inmiddels is de grote kraan gearriveerd en de chauffeur bekijkt de situatie. Eitje voor hem. De bak werd inderdaad opgetild om vervolgens de gebroken dieplader er onder weg te rijden.

 

Daarna werd een andere dieplader onder de containerbak gereden en kon het materieel weer op transport naar de thuislocatie. Om vervolgens een andere keer weer gebruikt te kunnen worden.

 

 

Noodreparatie met stukje plakband