08-04-2012                                                        De Friese Bierstudio                                      Door: SKH

Het zat er aan te komen, want zoals we al een aantal jaren van deze ploeg gewend zijn, draaien ze nu weer: De Friese Bierstudio. Gestart werd er op de donderdag en de zender bleef aan tot de eerste paasdag.

 

Kou
Was er vorig jaar nog een hittegolf, dit keer moesten studio en tent worden voorzien van hete lucht kanonnen, maar goed dat mocht de pret niet drukken.

 

Materiaal
Op het mengpaneel van Behringer, de DX-1000, waren een computer met de software OTS DJ en twee Technics SL1200 MK2 draaitafels aangesloten.

Voor de sound en spraak maakte deze piraat gebruik gemaakt van een DSPX Xtreme Gold met daarvoor de Orban leveler 8200. De RDS kwam van een Katruud.

Zendapparatuur

De zender en mast stonden een paar kilometer verderop. Het audiosignaal werd via een internetverbinding gestreamd naar de dichtstbijzijnde woning.

Op de mastlocatie zelf was geen internet dus dat laatste stukje werd overbrugd met een straalsetje. Dit gaf nogal wat problemen zo nu en dan, maar uiteindelijk liep het zoals het moest.

De mast had een hoogte van 45 meter en daarin 4 breedband antennes. Het geheel werkte goed. Dat kwam mede door de Suono-stuurzender die een RVR VJ 5000 (5 kW) aanstuurde.

 

Feestje
Feestavond, daar kan ik weinig over zeggen maar de foto’s laten zien dat het gezellig was. De vele artiesten lieten het publiek de hele avond zwingen.

De Friese Bierstudio bedankt iedereen voor het luisteren en langskomen. Het was weer een geslaagd weekend.

 

Studiogasten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl