04-07-2012                                                                        Hajwat                                                Door:  Wilco

Een mini-impressie deze keer. Na een tip gaan we naar dit station dat een bijzondere uitzending aan het houden is, namelijk kleine jongens worden groot. Althans een deel ervan. Jawel, weer gaat er één van het team trouwen. Uiteraard van harte, maar zover is het nog niet.

 

Dorp

Nee, trap aan die zender is het motto en dat op een nieuwe locatie. De mast van 50 meter staat in de tuin van een nieuwe woning midden in het dorp en dat met vol gas, namelijk 10 kilowatt.

 

Tja, dit gaat natuurlijk niet goed, maar hoe kan de piraat dat allemaal weten? Zijn vriendengroep is medeverantwoordelijk van deze daad, maar mooi vindt hij het allemaal wel.

 

Gemeente: stop

Nee, geen AT dit keer bij deze jongens maar gewoon de gemeente die een halt toeroept vanwege een mast in de nieuwbouw. Zonder commentaar en gezeur gaat de mast op last van de gemeente weg, ofwel weg? Neem deze wordt gewoon verplaatst naar een plekje waar hij niemand tot last is.

 

Na wat protest van menigeen in de buurt die het jammer vonden dat de mast weg moest, gaat deze toch op transport. Midden in een omgeving waar bijna geen huis, koe en zelfs geen vogel is te bekennen, bouwen ze ‘m weer op. Maar net als het spulletje staat krijgen ze telefoon: AT gesignaleerd in de buurt.

 

Online

En dat is heel dichtbij, want een piraat is net uit de lucht gehaald en Hajwat houdt zich even stil. Maar lang gaat dat niet duren, want de drang om de zender aan te zetten is groter dan wachten totdat AT uit de omgeving is. Dus vol gas zijn ze weer online, euh ik bedoel on air.

 

Nadat ik lekker gezellig in het gras heb gezeten, ga ik naar de studio om vervolgens de aanwezige studiogasten te verwelkomen. En natuurlijk een kijkje te nemen bij de oude mast, die op ruim 100 meter kon staan, maar helaas het project is gecanceld door schade.

 

Alleen de voet zien we nog en die lijkt meer op een drager van een reuzenrad dan op een bok van een mast.