23-08-2012                                         In de Warry en Bart Lawaai Show                                           Door: Wilco

Deze marathon zou eerder worden gehouden maar door familieomstandigheden is deze verplaatst naar later tijdstip en dat was dit weekend.

 

Zoals jullie weten is de opbouw vaak het mooiste, maar omdat dit een oud en gedegen team lijkt, voorzie ik geen problemen. Bovendien krijgen ze hulp van doorgewinterde etherpiraten

 

Eerste probleem

Maar ik zat er ver naast dat er geen problemen zijn te verwachten. De opbouw moest nog beginnen al is de studio al gereed. Het wachten was nu op de mast en de zender. De leverancier zat in de verkeerde wijk naar het juiste adres te zoeken. Hoe gemakkelijk kan een tomtom niet zijn, zou je zeggen.

 

Maar goed de 30 meter mast is dan toch gearriveerd, want op deze hoogte gaan ze mee draaien met erin 2 gepiekte antennes.

 

Nog een probleem

Tot zover ging het allemaal goed. Wel een zeer kleine koppelbalk die meer lijkt op een vizier van een luchtbuks. Maar goed, hij werd geplaatst in de mast en de mast kan worden opgehesen. Dat ging fout want de staalkabel begon te raffelen en de mast bleef in horizontale positie. Met wat creativiteit werd met een spanband de mast rechtop getrokken.

 

Zender dan?

Dan de zender, die kon worden aangesloten maar helaas, ook deze liet het in het begin afweten. Een schuur vol met rotzooi maar geen mini-schroevendraaier te vinden om de stuurzender terug te regelen in het vermogen.

 

Eindelijk

Tot nu toe laten de weergoden ze een beetje in de steek, en uiteraard baalde men ervan want de zender had al in de lucht moeten wezen. Maar hun geduld werd beloond. Om 22:30 uur is er dan toch signaal en verder zonder problemen uit de RVR eindtrap, de VJ1000 goed voor 1 kW oftewel 1000 Watt.

 

Tijd voor een drankje en Bart Lawaai, velen kennen hem als Bert Beerenburg, pakt nog de fles maar dat is schijn. Nee, drank is gebeurd, vertelt hij met trots, Opa wezen en blijven is belangrijker.

 

Filmpje opbouw van alles en nog wat