02-01-2012                                                        Muiter en Buiter                                             Door: Wilco

De eerste impressie van 2012 is een feit maar eigenlijk ben ik een beetje huiverig. Een aantal jaren waren ze namelijk ook als eerste, niet voor een impressie, maar voor de aftrap van het nieuwe jaar van AT. Kortom, ze waren de eerste van een lange lijst uit de lucht gehaalde piraten

 

Ze lachen er wat om, tijdens het gesprek aan de telefoon voor de aanvraag van de impressie. Shit happens, maar het is alweer wat jaren geleden. Toeval bestaat niet zullen we maar zeggen.

 

Op de tast

Bij aankomst zegt de TomTom doe het maar zelf. We staan midden in het bos en de wegen houden hier op en geen piraat te zien, dus we gaan op de tast op zoek, lekker ouderwets. Dit zintuig heb ik nog niet verloren want binnen no-time heb ik de locatie gevonden. Het ligt midden in het bos.

Het geluid van een aggregaat verraadde het station.

 

Het station Muiter en Buiter waar we nu zijn, heeft al een hele oude impressie-aanvraag liggen, namelijk nog van 2005. Bij station KPN spraken we elkaar weer en vanavond kreeg ik een telefoontje dat ik van harte welkom ben voor een impressie.

 

Zendertje

We gaan als eerste eens kijken bij de zender. Maar wat een waterbende is het hier, alsof alles in een grote vijver is geplaatst. Tja welkom in het bos zullen we maar zeggen. Gelukkig is de toegangsroute vrij van dit vele water wat is gevallen de laatste dagen. Maar voor zwijnen is het waar walhalla, die modderbende.

 

Alles is mobiel en ook het zenderhok waar de 3 kW zender van Elenos staat, maar die staat nu op 2 kW te blazen. Hoewel het hele hok is geïsoleerd en er altijd de kachel aan staat, wil de zender vanavond niet op het volle vermogen komen. Kortom, een probleem voor morgen.

 

Ook de mast is mobiel en in eigen beheer. Het is een 50 meter mast met bovenin 4 semi-breedbanders van het merk RVR.

 

Aggregaat

Wat niet in eigen beheer is, is het aggregaat dat aangedreven wordt door een tractor van een boer die het setje nodig heeft als de stroom wegvalt. De Muiter en Buiter testen deze opstellen continu voordat de nood aan de man komt en het aggregaat niet werkt.

 

We gaan de studio in die ruim 1,50 meter van de vloer staat en ook compleet mobiel is. Het is een grote studio en prachtig ingericht waar veel zorg een aandacht is besteed, zoals een houten vloer en laminaat aan het plafond.

 

Apparatuur

De studio ziet er bijzonder mooi en verzorg uit maar ook het draaigedeelte zelf is een compliment waard. Geen losse kabels en geen rotzooi, nee alles strak. Achter de stoel waar de piraat zich bevindt staan de vele singles.

 

Ze worden afgespeeld door 2 platenspelers van Reloop de Rp4000 MKIII met Ortofon Gold-elementen en met in het midden een Dateq-tafel een 8TI stereo en erboven de Dual CD speler van Denon, type DN-D4500.

 

Soundprocessing

De processing dan, ziet die er dan net zo strak uit? Jawel, het is een Omnia 3FMt met ervoor een Db-Max die alles wat voller laat klinken zonder overshoots, ofwel maximaal moduleren. Maar het klinkt allemaal nog rustig en vol.

 

Aan de kwaliteit van de spraak is ook aandacht geschonken. Er staat een Vip1 voor de processing en er hangt een Shure SM7B als microfoon.

 

Kortom weer een piraat die weet wat hij doet, in technische zin en ook nog verrekte mooie platen draait.

Maar dat laatste is natuurlijk altijd weer persoonlijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

┬« klompenboer.nl