15-08-2012                                                        Net wak Wou                                                   Door: Wilco

Gut o gut, Friesland, Drenthe of Overijssel waar moet ik nu wezen? Ik rijd in 1 minuut door deze 3 provinciën, maar ik moet in Overijssel zijn en wel naar Net wat ik wou, oftewel Net Wa’k Wou.

 

Mastje kijken

Een prachtige locatie is het hier en in the middle of nowhere staat een mast, maar eigenlijk ook niet. Een mast zoals piraten die noemen is alles wat maar hoogte maakt, maar dit is een heel bijzondere. Een oude ladderwagen uit de jaren 50 wordt gebruikt voor de uitzending.

 

Hij staat op een hoogte van 42 meter met erin 4 breedbandantennes van de 3-sterrenparade. Geen extreem hoge mast maar dat hoeft ook niet altijd. Deze jongens verzorgen met 4 kW uit een RVR-set muziek voor Noord-Nederland.

 

Tractor-stroom

Genoeg gezien bij de mast of niet? Nou nee want eerlijk gezegd viel bij aankomst op dat het aggregaat een bijzonder ding is. Ik heb deze eerder gezien bij TukkerTeam en het gaat om een aggregaat die wordt aangedreven door een tractor.

 

Het zijn noodaggregaten die de boeren hebben voor de melkrobot als de stroom voor langere tijd uitvalt. Ze hebben als vervelend bijverschijnsel dat ze met gemak deze zenders kunnen trekken.

 

Back to basic

Naar de studio dan maar om te kijken bij deze piraat die een marathon houdt. Niets grote feesttent maar gewoon in een bouwunit zonder poespas erom heen. Eigenlijk een beetje back to basic in een modern jasje. Want zonder processing zoals vroeger kan niet meer, hiervoor zit de band te vol en is dat is eigenlijk onverantwoord met zulke vermogen, en dat zie je gelukkig niet meer in deze tijd.

 

Vinyl is het voornaamste wat deze jongens draaien maar ook van CD en MP3 schamen ze zich niet. Maar er wel bij zeggend dat vinyl de hoofdmoot is omdat dit het mooiste is om te draaien.

 

Leuke reacties

Genieten zie je ze van de vele verzoekjes maar voornamelijk van de kleine boodschappen met een tintje, een persoonlijk rapport. Van: ik lig in de tuin en normaal reageer ik nooit op een programma maar deze muziek is mooi. Wellicht geen vaste luisteraar van een piraat maar dit zijn leuke dingen om te krijgen.

 

We verlaten de grensstreek met 29 graden om vervolgens thuis weer lekker in het zwembad te duiken.