30-12-2012                                                                        PCTK en Koestal                                              Door: Wilco

 Het is ruim 3 jaar geleden dat ik voor het laatst was bij dit team, en deze dag zal ik ook niet zo snel meer vergeten. Want na 663 impressies is de eerste keer dat ik tijdens een impressie een inbeslagname heb mogen meemaken.

 

Dikke prima

Het is donderdag en ik stuur de jongens een SMS-bericht: ontvangst goed in Ommen en geluid klinkt prima. We krijgen een SMS terug voor een impressie maar wel als ik het AT thuis laat.

 

Het is duidelijk, ook het team is deze dag nog niet vergeten.  Het was 2009 en toen kende men nog geen briefjes. De complete zendapparatuur moest worden ingeleverd op het bureau. De zender nam het AT dan wel weer mee.

 

Weer AT

Dus we gaan richting de piraat en we houden de spiegels goed in de gaten. Maar op de radio kwam het bericht: het laatste uur is ingegaan, want AT is langs geweest. Nee toch niet weer? Al is het als impressiemaker ook wel interessant om het te zien.

 

We komen aan en de uitzending is nog in volle gang, wachtend op de brief, want zolang deze er nog niet is gaat de zender domweg niet uit. Maar wachten duurt lang. Het is vreemd om te wachten op te brief, vertelde teamlid. Je kunt eigenlijk niets. Je moet wachten op de brief om vervolgens de bende te  verkassen.

 

Slootje springen

Geen brief maar de zender krijgt wel mankementen. Of is het geluid de oorzaak? De zender is namelijk nog wel in de lucht. Maar lopend er naar toe, dat wordt niet wat. Een brede sloot of kanaal is de reden dat we om moeten rijden terwijl de zender en mast op 5 meter voor ons staat.

 

De zender is gewoon in de lucht en ook het vermogen is gewoon aanwezig, namelijk 3 kW. Het is duidelijk een andere oorzaak, wellicht heeft de DSPX-Mini SE het begeven of toch een andere storing.

Wij weten het niet, en wachten het ook niet af, we gaan naar de volgende piraat. Inmiddels is het geluid na ruim een uur weer hersteld en heeft de piraat de uitzending zonder brief kunnen uitzenden.