09-11-2012                                                                        PTG                                                      Door:  Wilco

Vrijdag rond het middaguur ga ik Twente in voor een impressie bij station PTG. Een jong team dat bezig is met een marathon die donderdagavond rond 22:00 is begonnen, 4 uur later dan gepland.

 

Operatie

Vier uur later dan gepland is geen vreemde score. Dit gaat met regelmaat zo, veelal gaat er wel wat mis. Of de antennes zijn niet goed, of een verkeerde aansluitplug, of de audio niet voor elkaar en ga zo maar door. Nee, het is een hele operatie zo’n marathon en waar van alles mis kan gaan.

 

Het gaat mooi, ook het signaal is hard zat uit de RVR set die 5 kW levert en is aangesloten op de 6 breedband antennes. Uit grote delen van Nederland komen dan ook de ontvangstrapporten en verzoekjes binnen. Ze zijn tevreden.

 

Koud he

Ik ben wat minder tevreden, want ik ben een ongelofelijke koukleum en binnenin de tent is het koud, kouder dan buiten heb ik het idee. Maar de jongens hebben er geen last van want boven de studio hangen 2 warmtelampen en ze zijn nog druk aan het werk om de laatste details aan te brengen voor dit weekend.

 

Het is eigenlijk wel weer apart na een tijd om alles weer bij elkaar te zien. Een tent in een weiland met de mast erbij. Veelal staat de mast elders, maar het mooiste is alles bij elkaar. Maar dat brengt wel weer extra risico’s met zich mee.

 

En jawel rond 12:30 was het mis, een witte bus in de buurt, krijgen we te horen. Maar deze was niet te zien, dus we starten de auto op jacht naar het AT.

 

Die was snel gevonden, helaas het verhaal klopte wel degelijk. En AT was al bij de grondeigenaar met de bekende voorlichtingsbrief. Dat je een boete kan riskeren van 45.000 euro, wie kent het verhaaltje niet? De zender blijft aan ondanks dat het AT in de buurt is. Het leed is tenslotte al geschiet. Dus wachten ze de overhandiging van de brief.

 

Daar zijn ze dan

Dit duurde niet zolang want de brief wordt persoonlijk gebracht door het AT, die langzaam over het zandpad rijdt. De koe gaat naar de slager zullen we maar zeggen. En inderdaad De Boer van het Agentschap Telecom stapt uit om vervolgens een gesprek aan te gaan met de piraten.

 

De sfeer is bijzonder rustig moet ik zeggen. “Het is jammer maar dat risico zit er in,” vertelde de piraat. Het gesprek gaat verder in de tent waar de DJ nog steeds de platen draait en de verzoeken voorleest, maar voor hem is het ook wel duidelijk: het laatste uur gaat nu in.

 

Volgens De Boer waren er geen klachten binnengekomen. Maar dat hij op dreef is dat is wel duidelijk want brief nummer 3 wordt overhandigd voor vandaag, maar helaas blijft daar de teller niet op staan. Wel wenste hij het team een prettig weekend en succes met het laatste uur.

 

Zender uut

Tien kilometer verderop is ook een piraat aan het draaien en bij het wegrijden laten we die maar eens bellen. Wat ze ermee doen moeten hun weten maar je hebt ze dan gewaarschuwd. Het team besluit de zender uit te zetten, om veel verhuiswerk proberen te voorkomen.

 

Of PTG de uitzending heeft hervat is me niet duidelijk.

 

Filmpje PTG en het AT