07-04-2012                                                                        PTZ                                                       Door: Wilco

Het is Pasen 2012 en de band zit weer gezellig vol met piraten van het Nederlandse lied, waaronder de PTZ of wel Piraten Team Zwolle.

 

We kregen het verzoek om een impressie te houden via de telefoon want ik was te druk rondom het huis.

 

Artiestenfestival

Op zondagavond raakte ik zo enthousiast toen ik hoorde dat er veel artiesten aanwezig zouden zijn tijdens deze marathon. Onder wie Nathalie, bekend van de hits ‘Vissen zijn precies als jij’ en het bekende nummer ‘Ik ben nog jong, ben nog kind’.

 

Dus ga ik er toch maar naar toe. Uiteraard is de avond gevuld met veel meer artiesten. Het is vroeg in de avond en het is al gezellig door de vele bezoekers. De entree is gratis dus een belemmering is dat niet in deze crisistijd. Maar eigenlijk komen we voor de zender en de piraat.

 

Mast

De mast staat bij de studio met een hoogte van 65 meter met boven in 6 breedbandantennes. De mast is niet helemaal uitgeschoven vanwege de beperkte valruimte. Security first bij dit radiozendstation.

 

Zendertje kieken

Dan de lady die binnen staat van het type R&S waarvan de laatste -voor zover ons bekend- die is uitgevoerd met een eindbuis. Die staat hier vol gas te geven, goed voor 12 kW..

 

We kletsen wat en de vraag is natuurlijk hoe kan het dat de zender nog in de lucht is op deze locatie? Tja dat weten zij ook niet. Het team ging ervan uit dat het voor 75 procent mis zou gaan, een behoorlijk hoge kans dus.

 

Veel apparatuur

Naar de studio dan maar waar de nodige apparatuur staat opgesteld. Veel afspeelapparatuur omdat het team heel divers is en ieder zijn eigen muziekbronnen heeft. Zowel vinyl, MP3 als CD kan hier afgespeeld worden.

 

Soundprocessing

De soundprocessing heeft het af en toe wel even moeilijk ermee, omdat deze is afgesteld is op vinyl en de overgang naar een kwalitatief mindere MP3 amper aan kan. Tenslotte slecht erin is slecht eruit maar in het algemeen is het geluid prima van kwaliteit.

 

We verlaten deze marathonuitzending na wat artiesten te hebben gehoord en gezien te hebben. Op tweede paasdag rond het middag uur is de marathon zonder problemen voltooid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl