25-08-2012                                                                        Parel van Salland                             Door:  Wilco

De laatste impressie die we maken dit weekend is bij de Parel van Salland. Hoewel er elke keer genoeg aanvragen blijven, doe ik het wat rustiger aan.

 

Midden in het dorp

We gaan naar een klein dorpje tegen de grens van Overijssel en Drenthe waar midden in het dorp de uitzending plaatsvindt. Ook dit station heeft al jaren ervaring met de piraterij op de FM-band, maar ervaring betekent nog geen kennis, dat lees je later.

 

Dit is helemaal geen poeha-zender want bij aankomst staat de deur van de garage op een kier. Tussen al het gereedschap en andere rommel zijn aan het eind van de garage heel simpel wat schraagjes neergezet met de benodigde apparatuur voor de uitzending.

 

Apparatuur

De diversiteit van afspeel apparatuur is groot want er staat van alles: vinyl, mp3 en een enkele platenspeler van Technics en wel een bijzondere. Hij komt uit de kringloop en kostte 2,50 euro. Kortom elke plaat die op deze speler komt is duurder dan de speler zelf. De mengtafel is een Behringer DX2000 en de processing komt van Breakaway.

 

De zender staat elders en af en toe is dat ook te horen met soms wat ruis op de radio vanwege de wind die de verbinding soms verbreekt. Dus tijd om eens naar de mast te gaan.

 

Zenders kieken

Het is een verrijker waar bovenop het bakje een enkele breedbander is gemonteerd en waar ook de zender ligt, dus daar kunnen we niet bij komen.

 

Wel laten ze weten dat het gaat om een dubbele mosfet goed voor een 700 Watt. Het enige wat van het bakje naar beneden loopt is de stroomkabel om alles te voeden.

 

Waar blijven de SMS’ers?

Tot zover gaat alles goed, maar er mist een beetje kennis,  vertelde ik al of is het een beetje dommigheid? Want na 24 uur is er nog geen enkel verzoekje binnengekomen, behalve dan op het privĂ©nummer, hoe kan dit?

 

De oorzaak was eenvoudig: het nummer is al een tijd buiten gebruik en bestaat niet meer. Na het afroepen van een ander telefoonnummer bleken er toch nog luisteraars te zijn.

 

Ik wil dit station nog even bedanken voor de uitnodiging en gastvrijheid.

 

Filmpje