26-10-2012                                                        Sallandse Drank Formatie                           Door: Wilco

Het is vrijdag, de laatste dag van de vakantie en we hebben nog een impressie te gaan. Meerdere eigenlijk, maar we doen er nog één en dan zien we volgende week wel weer.

 

Ook hier ben ik eerder geweest, in 2010 namelijk. Dat is ook het jaar toen ze zijn begonnen. Tijd om eens te kijken hoe het er nu bij staat.

 

Marathon

Het gaat om een marathonuitzending die dinsdag moest beginnen, maar dit lukte niet echt. Er kwam geen geluid uit de zender en met de mast wilde het ook al niet vlotten. Dus een dagje later dan gepland was de Sallandse Drank Formatie een feit.

 

Twee jaar doen wonderen moet ik zeggen want de voormalige studio wordt niet meer gebruikt. Deze is verhuisd naar een andere schuur en een grote ook. Eigenlijk was het de bedoeling om hier paarden te stallen maar dat is niet doorgegaan. Dus geen paarden maar een ware partyschuur, al mist er nog wel het één en ander aan de entourage, maar dat komt nog wel.

 

Apparatuur

Het studiomateriaal is erg veranderd. De oude platenspelers zijn verdwenen en er staan nu 2 Reloop MD3D-s. Het mengpaneel is wel hetzelfde gebleven en het is de Behringer VMX1000. Inmiddels is het handjevol singles aangevuld met een grote bak vol met vinyl. Een mazzeltje vertelden ze. Deze singles waren anders verdwenen in de kliko en ze waren er op tijd bij.

 

Zendlocatie

Tijd om naar de mast te gaan waar ook de processing staat. Om daar te komen, moeten we een behoorlijk stuk rijden. Gelukkig rijden ze mee, want de rit is alles behalve saai. Vele afslagen verder staan we bij de 45 meter hoge zendmast met bovenin 4 breedbandantennes.

 

In de schuur ernaast staat de zender. Een eigenbouw collectie met erachter een Erti-eindtrap die 1 kW kan leveren maar op dit moment 750 Watt geeft.

 

De brief

En dan een SMS van een station een eindje verder op. Ze hebben de brief gekregen, maar zullen ze hier ook komen? Zelf denk ik van niet, maar dat had ik fout.

 

Rond 17:00 uur is het station uit de lucht gegaan vanwege de brief om vervolgens niet weer in te schakelen. Het was immers toch al de laatste dag. Jammer, maar zo gaat dat met de brieven anno 2012. 

 

Filmpje