27-07-2012                                                        Steffen en Niek Show                                  Door: Wilco

De laatste dag van de week en de eerste week van de vakantie zit er alweer op, maar we hebben er nog velen te gaan. Deze week was het warm, erg warm, maar voor mij zijn deze temperaturen een heus walhalla.

 

Lekker klussen, dan weer het zwembad in en vervolgens achter het huis; van mij kan de zomer op deze manier niet lang genoeg duren.

 

Maar goed, we hebben het klussen stilgelegd om op impressie te gaan. Het is trouwens nog redelijk rustig met marathons. Anders dan andere jaren, is het tot nu toe controleerbaar.

 

Onbemande zendlocatie

Aangekomen op de locatie waarvan ik het adres heb gekregen via een SMS-bericht is het me wel duidelijk dat ik naar een plek ben gestuurd waar alleen de mast staat van ruim 50 meter met erin 6 gepiekte antennes.

 

En jawel weer een paardentrailer voor de zender en omdat ik niemand verder zie, trek ik de klep maar open om te kijken wat er in zit, na uiteraard een telefoontje te hebben gepleegd.

 

Twee zenders

De aanhanger staat vol met zenders en de processing. Een 5 kW RVR-set staat achterin met de meters op nul, uit dus. Voorin staat wel de zender die werkt, ook een RVR als stuurgedeelte en een Elenos T2000 die rustig rond de 1,5 kW staat.

 

Lekker likken

Tijd om naar de studio te gaan, midden in het dorp, en wat je daar tegenkomt zie je niet vaak, zeg maar gerust nooit. Nee, het is geen café, al kan menig uitbater hierbij de vingers aflikken.

 

Nee, de ruimte is puur en alleen voor privégebruik, compleet met een bar, een oude eenarmige bandiet, biljart, dart en jukebox. En dan hebben we het nog niet eens over de kleinere details. Kortom: super mooi voor elkaar.

 

Apparatuur

De studioruimte kan natuurlijk mooi wezen maar het gaat om de muziek en de apparatuur en ook dat is perfect. Zoveel mogelijk wordt gebruik gemaakt van vinyl vanaf 2 Technics-spelers.

 

Ook gebruiken ze MD en daarvoor staat er een dualplayer van Denon. Een Dateq GPM8,3 is de mengtafel en voor de processing staat er een mooie Vorsis VP-8.

 

Filmpje