24-10-2012                                                        Ster FM                                                              Door:  Wilco

 

Het is lang geleden dat ik op impressie ben geweest maar ook dat ik voor het laatst bij het station Ster FM ben geweest. Velen heb ik er al gemaakt maar ik weet het nog goed dat ik hier de eerste keer kwam in 2005. Ze draaiden toen onder de naam D&S, maar dat heet nu Ster FM.

 

De S is van het oorspronkelijke team nog over. Ze draaien bijna elke week en dat al 8 jaar lang. Niet 8 jaar zonder de benodigde papieren want in april 2012 ging het mis. De bekende brief die persoonlijk werd overhandigd aan deze heren.

 

Niet boos

Stoppen dus, nou daar moesten ze nog even over nadenken, maar niet zolang want binnen afzienbare tijd was Ster FM weer te horen. En met zo weinig brieven ben je niet zo boos op het AT, dit zijn scores daar kan je mee leven.

 

Eigenlijk wel goed zo’n brief, want zenden was een routine geworden zonder enige adrenaline om gepakt te worden. Na de brief was de spanning weer een beetje aanwezig. Ikzelf ken het gevoel maar al te goed.

 

Pubers worden volwassen, maar ook 8 jaar geleden waren ze al leuk bezig. Geen processing of een degelijk mengpaneel destijds, maar wel een programma neer zetten dat luisteraars de luisteraar mooi vinden.

 

Christmas-time

Nostalgie gaat niet dood want de oude meuk staat nog achter in de nieuwe keet naast de kerstboom. Kerstboom? Jawel een kerstboom, het is oktober heren.

 

De oude stacaravan was een wrak vertelden ze, maar deze is helemaal opgeknapt en zeker aan de binnenkant. Je hebt dan ook geen idee dat het een caravan is geweest, alles is netjes en gezellig ingericht.

 

Ook de studio is prima voor elkaar en met rust worden de platen gedraaid maar trots zijn ze er wel op, merk ik, en ook terecht trouwens.

 

Schokkend

We gaan eens een kijkje nemen bij de mast maar voordat we er zijn moeten we eerst 2 versperringen over met prikkeldraad. De palen zijn voorzien van isolatoren dus er is een kans op spanning op de draad. Nee, er staat geen spanning op de draad.

 

Dus ook bij de tweede draad denk ik dat ze spanningsloos zijn. Maar dan: een boel geknetter en mijn hart sloeg een paar keer over, wel spanning dus. Een reset van mijn hart, foei wat een opdonder, dit knetterde letterlijk in de oren, maar wat wil je 10.000 Volt staat erop.

 

Uiteindelijk kom ik bij de 30 meter hoge mast met boven in 2 gepiekte antennes staan richting noord. Superveel vermogen staat er niet op, namelijk 350 Watt uit een dubbele Fet of transistor want dat wisten ze helaas niet te vertellen.

 

Verrassing

Gechoqueerd gaan we weer terug naar de studio waar nog een verrassing wacht bij het maken van foto’s. Ik blijf kleven achter zo’n vliegenvanger. Kortom, het was mijn impressie wel weer, de eerste na een lange tijd. Is dit de vuurdoop van het begin van een nieuw seizoen Klompenboer?

 

Ster FM bedankt voor de uitnodiging. Leuk om jullie weer te spreken.

 

Filmpje Ster Fm