06-01-2012                                                        Stoppel FM                                                       Door: Wilco

Hoe krijg je een impressie aanvraag? Nou gewoon in de supermarkt. Eén van de leden kwam ik daar tegen en ik was weer van harte welkom om een impressie te komen maken bij de Stoppel FM.

 

Geen mast?!!?

Gezien de geschiedenis gaat er wel eens wat fout bij deze jongens. Hoewel ze geroutineerd zijn, is voor de opbouw van een marathon geen draaiboek te maken. Ik ga als eerste naar de mast, hoewel er staat geen mast. Misschien toch de verkeerde locatie doorgekregen?

 

Check 1,2 3

Op naar de studio dan maar, waar alles keurig staat opgesteld wachtend op het signaal van de zender, maar ja dat bleef uit. Netjes staat alles klaar. Tijd voor een check van de draaitafels, de CD-spelers en de check van de soundprocessing, een DSPX-Mini Se. Alles werkt maar ze kunnen er nog niets mee. Rustig als ze zijn, hebben we het maar over andere zaken.

 

We krijgen het juiste adres van de mast, dus op weg naar deze toplocatie. De mast van 50 meter staat al rechtop met erin 2 breedbandantennes maar er staat nog geen zender, al is deze onderweg.

 

Verbindingcheck

Ze zijn bezig om de verbinding tot stand te brengen van de studio naar de mast en dit lukt niet echt. Hoewel de afstand maar een paar kilometer bedraagt, komt er geen signaal binnen.

 

Na veel solderen en proberen blijft het signaal te slecht om te worden opgepikt om de zender goed te laten werken.

 

Inmiddels is de zender binnengekomen. Een RVR-stuurzender met een Elenos T2000/3 moet de uitzending dit hele weekend verzorgen, alles goed voor 2 kilowatt. Het was de bedoeling dat de zender om 18:00 uur zou aangaan, maar het is al 21:00 en het wachten is op ander verbindingmateriaal.

 

Vuurtje stoken

Intussen stoken we de vuurkorf maar hoog op, want het is koud, waterkoud. Eindelijk er is signaal, maar nu is er een probleem met de zender. Het opschroeven van het vermogen heeft bij het naderen van de 2 kilowatt al twee zware zekeringen gekost.

 

De meters op de zender geven een goede waarde aan maar schijnbaar is de groep toch niet helemaal schoon door stroomafname van andere gebruikers.

 

Dan maar op 1500 Watt en dit werkt, maar het is inmiddels wel 22:00 uur en vier uur later dan gepland is Stoppel FM editie 2012 een feit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl