14-5-2012                                                                          TDR                                                       Door: Wilco

De wachttijden in het Pieterbaan Centrum zijn opgelost, want er is een grote groep piraten uit Slagharen vrijgelaten. Je zult denken dat ze hun leven hebben verbeterd. Nou, dat hebben ze zeker: ze gaan het Nederlandse publiek weer vermaken op de radio.

 

Hello Germany

Donderdag  was het dan weer zover. Een marathon maar niet zomaar eentje, nee van maar liefst 10 dagen lang. Gaat dat wel goed? Jawel, de mast staat in Duitsland waar Agentschap Telecom (AT) niet bij kan komen.

 

Mis dus, want de vrijdag was AT-beambte De Boer al in Duitsland en riep in gebrekkig Duits dat de zender onmiddellijk uit moest. Wellicht heeft de eigenaar het niet helemaal goed begrepen. Hij verwees hem dan ook vriendelijk door naar de jongens in Slagharen om daar zijn verhaal te doen.

 

Bitte…..

Hoe komen ze eigenlijk aan deze locatie op Duitse grond? Ook simpel: gewoon aanbellen en vragen. En bij het eerste adres was het al geen probleem om de mast in te plaatsen op Duitse grond.

 

Uiteraard was het Nederlandse AT niet erg gecharmeerd van dit antwoord en wellicht is de boodschap doorgespeeld aan de Duitse vrienden. Dat kunnen we alleen maar gissen maar na een weekend muziek was het maandag rond een of 3 in de middag foute boel.

 

Geen Nederlandse politie of AT maar een politiemacht kwam poolshoogte nemen en ook gelijk actie. De zender ging uit en een inbeslagname volgde. Grote schade voor TDR terwijl ze optimistisch waren over een goede verloop van de marathon die tot zaterdag zou gaan duren.

Op de vraag waar TDR voor stond was het antwoord Talento Diamant en Radio Nick en Simon

 

In beslag genomen (volgens hun eigen website): Omnia 3FM-t, Omnia FM, RDS, stuurzender, 2 kW tussentrap, computer en een kastje voor internet.

 

Wat nu?

Ze gaan door maar eerst verhuisd de ruim 80 meter mast weer naar Nederland. Ook wordt een tweede mast overeind gezet. Het aansluiten van de zender gaat niet zo voorspoedig als was gehoopt. Veel vermogen komt terug uit de antennes, maar rond 23:00 was dan toch een signaal weer te horen.

 

En zo vervolgd station TDR de marathon via 94.5 MHz. Een station met een missie. Zo staat het in de RDS.

 

Wordt vervolgd.

 

Inbeslagname Duitsland 14-05-2012  Opbouw lokatie 2 14-05-2012  Opbouw lokatie 3 18-05-2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Web-Cam waarmee ze te bekijken zijn.

Schitterend afgewerkt de nieuwe draaibar.

 

 

 

 

 

 

 

Af en toe ook aandacht aan het gezin tijdens de marathon, heel belangrijk.

Lekker thuis op de bank kijken naar de Real Soap wat TDR heet.

 

 

Inbeslagname Duitsland 14-05-2012  Opbouw lokatie 2 14-05-2012  Opbouw lokatie 3 18-05-2012

 

® klompenboer.nl