27-02-2012                                                                        Witte Vink                                                         Door:  Wilco

We nemen vrijdagmiddag eens een kijkje bij de Witte Vink, maar zonder camera. Ik heb vakantie en heb nog wel wat klusjes thuis maar ontsnap even aan deze verplichtingen.

 

Zoekzoek

Lang geleden was ik al uitgenodigd voor deze uitzending maar ik raakte het adres kwijt. De mast van 50 meter is niet zo moeilijk te vinden, zeker als je de omgeving kent als je broekzak. Alleen de studio zit elders.

 

Maar ook die was niet zo moeilijk te vinden, hoewel ze niet wegstralen. De vele linten aan de weg en een WC-wagen verraadde de studiolocatie. We komen aan in een voormalige veeschuur maar waar de stalramen nog het enige is wat je daarvan herkent.

 

Studio

De studio is heel herkenbaar, de bekende groene bak waar het mengpaneel in staat, is al jaren oud samen met de CD-speler. Al is de DX 1000 vervangen door de DX 2000. Verder staan de bekende platenspelers van het team opgesteld.

 

Ondanks dat de oude bekende handmade zender van 5 kW prima werkt zijn er nog wel wat problemen met de verbinding tussen studio en zender.

 

Dongel wat?

Deze gaat niet via een straalset maar via een dongel, oftewel draadloos internet via het mobiel 3G-netwerk. Maar dit werkt niet goed, bufferen als een gek en er wordt besloten om het setje weg te halen om over te gaan naar een vertrouwde straalverbinding.

 

De bedoeling was dat de uitzending pas zou worden gestaakt zodra AT met de brief kwam, maar hier zagen ze toch van af.

 

AT kwam niet en ze willen deze locatie bewaren tot volgens jaar en daarom is maandagmiddag de uitzending gestaakt.

 

PS: sorry voor de halve gejatte droge worst die in een kratje bier stond, vond hem te verleidelijk, maar Narre was getuige

 

Filmpje Witte Vink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl