15-2-2013 Clubje B.M.W. Door: Gerrit
Clubje? Zeg maar gerust Club. Drie teams die elkaar gevonden hadden. Deze 3 teams bestaan uit totaal wel een man of 40, maar de harde draaikern bestaat uit ongeveer een man of 10.
De B staat voor Boshut FM, de M voor het Malibuteam en de W voor de Waailappen. Ze hadden bedacht om een uitzending te gaan verzorgen vanuit een horecagelegenheid in Overijssel. Donderdagavond ging het kastje aan en deze heeft doorgedraaid tot de maandagmiddag erop.
Ik hoorde ze donderdagavond hier op de 95.10 MHz en ben de vrijdagavond erop zonder camera er een consumptie gaan nuttigen.
Mast
De mast stond in Drenthe, ongeveer 5 km. verderop. Een prachtexemplaar van een meter of 90. Volgens de jongens stond hij nu iets over de 80 meter, aangezien ze hem niet helemaal uitgeschoven hadden vanwege de bebouwing aan alle kanten.
Naast de mast stond een paardentrailer met de sturing en eindtrap. Een Italiaans setje. Ik vond de sturing al indrukwekkend. Dit was een Elenos ETG 1.000 van het allernieuwste type. Deze stond 1350 watt te blazen in een Elenos T30.000, die op z’n gemak ongeveer 22 kW (ja 22 kW) in de 6 antennes stond te pompen.
Zendkanon
De 30 kilowatt kon niet gehaald worden aangezien de eindtrap dan 1850 watt nodig heeft. Voor de stroom stond er een aggregaat waarvan de 3 metertjes alle drie netjes op 50 A stonden. Pfff, wat een getallen. Dit hele setje stond netjes op een afgesloten terrein.
Studio
De studio was een horeca gelegenheid in de kop van Overijssel. Op één van de foto’s is de draaibar te zien, hoewel daar de naam opstaat van een ander café op.
Audio-apparatuur
De draaibar had als mixer een Dateq LPM 7.3 met daaraan vastgeknoopt één Technics SL-1200 draaitafel, één Pioneer CDJ-100S CD-speler en een PC vol met muziek. Deze PC werkte met een dubbel beeldscherm en de software. Van BPM-studio. De muziekdraaiers hadden dus keuze genoeg. Er stonden ook genoeg bakken met vinyl en cd’s waar ze uit konden kiezen.
Processing
Vanuit het mengpaneel ging de audio naar een processing kastje, waarin een Omnia 3FM Turbo z’n werk deed. Vanuit de Omnia ging het geluid een PC in waarmee het geluid gestreamd werd richting de zender. Daar ook een PC stond met Breakaway, die diende als zendlijnbegrenzer.
Alles werd in de gaten gehouden en gemeten met een Pira-kastje en zoals je kunt zien is alles netjes binnen de lijntjes. Opvallend detail: Voor de processing in het café werd er gebruik gemaakt van een BW DSPX-FM. Ikzelf vond die beter afgesteld dan de Omnia.
Muziekkeuze
De jongens draaiden het hele weekend leuke vlotte muziek met zo nu en dan wat Duits en Engels tussendoor. Lekker om naar te luisteren.
(Helaas zijn tijdens de overdracht foto's verloren en niet terug te traceren)